Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Lekebergs kommuns Kontaktcenter

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

måndag - fredag 8-16
Lunchstängt alla dagar 11.45-12.45

Dag före röd dag och afton 8-12

Dödsfall och begravning

När du mister en närstående ställs du inför sorg och saknad men också inför praktiska frågor såsom begravning, bouppteckning och dödsboanmälan.

Begravning

De flesta som mist en anhörig eller vän väljer att ta kontakt med en begravningsbyrå för de praktiska arrangemangen. Du kan även ordna hela eller delar av begravningen själv.

Borgerlig begravning

Borgerlig begravning innebär en minnesstund utanför kyrkan eller annat samfund.

Det finns inga fastställda regler eller ritualer för den borgerliga begravningen. Den kan fritt utformas efter de anhörigas önskemål när det gäller lokal, musik, sång eller andra inslag. Det behöver inte heller vara en särskild begravningsförrättare som leder ceremonin. Kontakta en begravningsbyrå för mer information eller gå in på Svenska kyrkans webbplats. ​

Det är inte alla kommuner i Sverige som tillhandahåller borgerlig begravningsförrättare.

Borgerlig begravningsförättare är:

  • Gunilla Pihlblad, 070-550 95 20

Ni kontaktar själv begravningsförrättaren.

Kostnad
Den borgliga begravningsförättaren kostar inget så länge förättningen sker inom kommunens gränser och den avlidne är medborgare i Lekebergs kommun. För förättningar utanför kommunen tas en avgift ut för resekostnader och om den avlidne inte är medborgare i lekebergs kommun debiteras en avgift motsvarande arvodet för förättaren.