Om du eller någon annan behöver hjälp i en akut situation finns hjälp och stöd dygnet runt.
Ring larmnumret 112 i nödsituationer som till exempel akuta sjukdomstillstånd och pågående brott eller bränder.
När man ringer 112 från Lekebergs kommun kan det vara svårt för räddningstjänst och ambulans att hitta din position. Var därför beredd att ge en tydlig vägbeskrivning till SOS operatören när du ringer 112. Använd till exempel adress, vägnummer och landmärke.
På brandstationen i Fjugesta finns en knapp där ni kan larma räddningstjänsten när övriga kommunikationsmedel inte fungerar. Det är viktigt att du som trycker på knappen stannar kvar på plats för att kunna berätta vad som har hänt när brandpersonalen har kommit fram.
Ring 114 14 för alla ärenden till Polisen som inte är akuta, till exempel för att lämna ett tips eller anmäla ett brott som inte är pågående.
Hit kan du kan ringa dygnet runt för råd om vård. Du får svar på om det är något du själv kan göra eller om du behöver besöka sjuksköterska eller läkare.
Ring 112 vid inträffade förgiftningstillbud och begär Giftinformation – dygnet runt. Ring 08-33 12 31 i mindre brådskande fall – dygnet runt. Allmänna och förebyggande frågor om förgiftningar besvaras på dagtid.
113 13 är Sveriges nationella nummer för information vid allvarliga olyckor och kriser. Hit kan alllmänheten ringa och få information.
Under vardagar kan du kontakta Lekebergs kommun på telefon 0585-487 00. Behöver du hjälp med akuta sociala frågor under kvällar, nätter och helger kontaktar du socialjouren på telefon 019-21 41 05.
Till Barnens hjälptelefon kan alla under 18 år ringa och prata med en vuxen om vad som helst. Det är gratis och ditt nummer syns inte när du ringer. Du behöver inte tala om vem du är. Du bestämmer själv vad du vill prata om.
Hit kan du ringa om du vill prata med någon om frågor eller oro som rör barn. Du kan ringa oavsett om det gäller dina egna eller andras barn. Du kan också få information om var du kan vända dig för att få ytterligare hjälp. Du kan vara anonym.
Jourhavande kompis är en chattjour som barn och ungdomar upp till 25 år kan vända sig till för att snacka om precis vad som helst.
Rädda Barnen har hand om Orostelefonen där anhöriga till individer som är på väg att ansluta sig till extremistiska miljöer kan få stöd. Alla samtal kan genomföras anonymt och samtalet syns inte på telefonräkningen. Stödtelefonens personal svarar på frågor om samtliga typer av våldsbejakande extremism på en rad olika språk.
UMO är en webbplats för alla mellan 13-25 år. Där kan man få kunskap om kroppen, sex, alkohol och droger, självkänsla, att må dåligt och mycket annat. Man kan få svar om man undrar något eller oroar sig för något. Du har möljlighet att ställa anonyma frågor. Man kan också få nya idéer om hur man kan tänka kring sitt liv.
Äldrelinjen för dig som mår psykiskt dåligt eller som längtar efter någon att prata med , från MIND
Brottsofferjouren är en ideell förening. Den är till för dig som
Dit kan du ringa för att få stöd och information.