Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Kvinnojour

Här hittar du mer information om var du kan vända dig om du känner dig hotad eller om du blir utsatt för våld. Om du eller någon närstående är i akut behov av skydd ska du ringa SOS Alarm på telefonnummer 112.

Kvinnohuset i Örebro

Arbetar med att erbjuda stödjande och rådgivande samtal via telefon eller vid besök på Kvinnohuset men har också ett skyddat boende för hotade kvinnor som tvingats lämna sina hem. Boendet har plats för åtta kvinnor, med eller utan barn. 

Den som ringer till Kvinnohuset får vara helt anonym.

Telefon: 019-14 41 99
Telefontid: Klockan 13:30 - 14:30

Kvinnofridslinjen

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot och våld. Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa till oss. Vi har öppet dygnet runt och du ringer oss gratis oavsett var du bor i Sverige. Ditt samtal syns inte på telefonräkningen.

Telefon: 020-50 50 50

Örebro tjejjour

Du kan enkelt komma i kontakt med Örebro tjejjour via deras hemsida eller via telefon. De svarar på dina frågor, stöttar och lyssnar på dig, oavsett vad det gäller. Du behöver inte berätta vem du är och de har tystnadslöfte.

Telefon: 019-611 25 02
Örebro tjejjours hemsida

Kvinnoföreningen mot våld i nära relation
Karlskoga-Degerfors

Till kvinnoföreningen mot våld i nära ralation i Karlskoga-Degerfors kan även boende i Lekebergs kommun ringa. De har inga begränsade öppettider utan du kan ringa dygnet runt.

Dagtid: 0586-395 00
Övrig tid dygnet runt: 070-773 38 80