Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Kontakta Kommunen

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

måndag-torsdag 8-16.30
fredag 8-16

Dag före röd dag och afton 8-12

Nyhetsbrev och Folkhälsonytt

Här hittar du våra nyhetsbrev som skickas ut fyra gånger om året. I dessa beskriver vi vad som är på gång i Sydnärke inom folkhälsoområdet. I Folkhälsonytt kan du läsa en sammanställning av nationella och regionala folkhälsonyheter, liksom krönikor från våra medarbetare.

Utdrag ur nyhetsbrev december 2022

Sydnärke

Resultat från Liv och hälsa

Under 2022 genomfördes undersökningen Liv och hälsa i Region Örebro län. Undersökningen ger information och kunskap om befolkningens livsvillkor, levnadsvanor och hälsa. Vill du ta del av resultatet, läs mer här.

Verksamhetsplan 2023

Styrgruppen för folkhälsa Sydnärke har ställt sig bakom folkhälsoteamets föreslagna verksamhetsplan för 2023, planen finns att läsa här. Vi ser fram emot ett nytt år och att i samverkan arbeta för en bättre folkhälsa i Sydnärkes fem kommuner.

Sammanfattningar från Elevriksdag 2022

Det har skapats tre olika sammanfattningar från Elevriksdagen 19 maj 2022; en till ungdomar, en till vuxna samt en till kommunpersonal och förtroendevalda. Dessa sammanfattningar samt en stödlista riktat till ungdomar hittar ni här.

Samordningsfunktion kring psykisk hälsa Sydnärke

Under 2023 kommer teamet att stärkas upp med en samordnare för psykisk hälsa för våra kommuner i söder. Tjänsten har under 2022 funnits i allmänpsykiatrins verksamhet i Hallsberg, en part som vi haft en mycket uppskattad och nära samverkan med. Vi ser att funktionen kan stärka arbetet med implementeringen av insatser kring psykisk hälsa och förhoppningen är att funktionen finns på plats från tidigt nästa år.

Här kan du läsa nyhetsbrevet i sin helhet! Pdf, 188.3 kB.