Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Lekebergs kommuns Kontaktcenter

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

måndag - fredag 8-16
Lunchstängt alla dagar 11.45-12.45

Dag före röd dag och afton 8-12

Daglig verksamhet enligt LSS

Individ- och behovsanpassad verksamhet med fokus på dina förmågor och styrkor.

Daglig verksamhet vänder sig till dig med funktionsnedsättning och som är i yrkesverksam ålder, saknar arbete och inte utbildar sig. Verksamheten ska ge dig en intressant och meningsfull dag med möjlighet att utvecklas och växa som person.

Varje deltagare har en så kallad genomförandeplan, där du tillsammans med en handledare sätter upp mål, hur dessa uppnås samt vilket stöd som behövs. Genomförandeplanen följs upp regelbundet och ändras efter behov och önskemål.

I Lekebergs kommuns finns följande verksamheter:

Återbruket Andra Chansen är en secondhand butik som drivs av kommunens LLS-enhet tillsammans med Sydnärkes kommunalförbund. I butiken säljs allt från husgeråd, möbler, till teknikartiklar och accessoarer.
Läs mer om Återbruket här.

Arbetsanpassaren stöttar dig i att finna, få och behålla en praktik/arbete på en arbetsplats.

Lekebergs hunddagis är numera inte kommunalt ägt men har ett nära samarbete med Lekebergs kommun och fortsätter erbjuda praktikplatser till personer inom LSS. Tillsammans kommer Annica Green och Jennifer Norgren Öhlund, som redan nu är handledare och hunddagisföreståndare driva verksamheten som ett socialt integrerat företag.

Här kan du ägna dig åt sinnesstimulans i våra upplevelserum. Vi lagar mat, bakar, tittar på film, läser böcker, spelar spel och åker på utflykter.

Här tvättar och städar vi kommunens bilar. Vi tillverkar och renoverar saker och tar även emot legoarbeten.

I hantverksgruppen får du tillverka, renovera, måla och skapa konst.

I Kastanjens café får du arbeta med att ordna frukost, lunch och mellanmål. Du får även servera mat, städa och diska.

Ansökan om daglig verksamhet

För att ansöka om daglig verksamhet enligt LSS kontaktar du kommunens biståndshandläggare. En ansökan kan göras både skriftligt och muntligt.

Vid beviljad ansökan

Beslutet skickas då till ansvarig arbetsledare som kontaktar dig omgående. Tillsammans kommer ni överens om mål och innehåll.