Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Kontakta Kommunen

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

måndag - fredag 8-16
Lunchstängt alla dagar 11.45-12.45

Dag före röd dag och afton 8-12

Missbruk

Präglas din tillvaro av missbruk eller beroende av alkohol, narkotika eller spel? Klarar du inte av att bryta mönstret på egen hand? Då är du välkommen att kontakta en socialsekreterare för en ansökan om behandling.

Vi utreder vilket stöd som kan passa för dig. Ett liv med missbruk medför ofta konsekvenser på olika livsområden som till exempel fysisk och psykisk hälsa, arbetsförmåga, ekonomi och boende. Kommunens socialtjänst samverkar med olika aktörer i samhället för att tillgodose dina behov.

Kommunen kan erbjuda motiverande och rådgivande samtal i öppenvård i egen regi.

Ansök om stöd inom missbruk


Har du en närstående som har problem med alkohol eller beroendeframkallande medel?

Är du orolig och vill göra en anmälan ska du kontakta socialtjänsten. En socialsekreterare kommer då att ta kontakt med den person anmälan gäller och ta ställning till om en utredning ska inledas. Du når socialtjänsten via kommunens växel på telefon 0585-487 00. Om en akut situation uppstår på kväll eller helg kontaktas Socialjouren i Örebro.

 

Socialjouren i Örebro

 

Spelberoende

För dig som har eller är anhörig till en person med spelmissbruk finns mer information att hitta hos Spelberoendes Riksförbund. Deras verksamhet är konstandsfri och fungerar som ett bra komplement före, under och efter övriga vårdinsatser.