Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Kontakta Kommunen

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

måndag-torsdag 8-16.30
fredag 8-16

Dag före röd dag och afton 8-12

Komvux

Den kommunala vuxenutbildningen vänder sig till dig som vill komplettera din tidigare utbildning eller läsa in behörighet för högre studier. Det kan gälla både grundläggande behörighet eller särskild behörighet. Det finns kurser på grundläggande nivå och på gymnasienivå.

Grundläggande vuxenutbildning

Den grundläggande vuxenutbildningen på Komvux motsvarar grundskolans årskurs 1 till 9 men är anpassad efter vuxnas behov och förutsättningar. Den riktar sig till dig som saknar grundskoleexamen och som behöver förbereda sig för att studera på gymnasienivå.

Gymnasial vuxenutbildning

Den gymnasiala vuxenutbildningen på Komvux motsvarar gymnasieskolans årskurs 1 till 3 men är anpassad efter vuxnas behov och förutsättningar. Den riktar sig till dig som saknar utbildning eller har godkända betyg från gymnasieskolan och vill skaffa dig behörighet till fortsatta studier

Lekebergs kommun köper kommunal vuxenutbildning från andra kommuner, man kan även välja att läsa på distans. Att läsa på distans innebär att du självständigt ansvarar för att följa din kursplanering, genomföra inlämningsuppgifter och prov. Om du läser heltid motsvarar det 40 timmars studier i veckan.

Nyheter

Lärcenter

Nu öppnar vi Lärcenter. I Lekebergs Lärcenter finns möjlighet för dig som elev på Komvux Lekeberg att studera på egen hand i en lugn studiemiljö. Vi kan erbjuda handledning i SFI och svenska samt engelska. Läs mer under:

Lärcenter

Vägledningscenter

Har du tankar och funderingar om utbildning och arbetsmarknad. Kanske vill du bli behörig till vidare studier? Kanske funderar du på att byta yrkesbana? Besök vårt vägledningscenter och träffa en studie-och urkesvägledare. Läs mer under:

Vägledningscenter

Ansökningsperiod 15 oktober- 20 Nobember har stängt

Nu har ansökningsperioden för start 9 januari stängt. Nästa ansökningsperiod öppnar 15 januari- 15 februari för kurser som startar 20 mars.

Alla kan hitta rätt. Här är alla yrkesutbildningar i Örebro län samlade på ett och samma ställe.

Behöver du ett enklare sätt att söka, hitta och matchas mot det som blir ditt framtida yrke? Besök vux.regionorebrolan.se

Omställningsstudiestöd För dig som är mitt i arbetslivet

Det nya omställnings­­studiestödet är till för dig som är mitt i arbetslivet och vill bredda din kompetens så att du blir mer attraktiv på arbets­­marknaden. Nu kan du söka omställnings­studiestöd för studier i Sverige som börjar 1 januari–30 juni 2023. Läs mer på CSN hemsida