Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Dagbarnvårdarna

i Lekebergs kommun finns tre dagbarnvårdare. Vill du veta mer om dagbarnvårdarna eller om deras verksamhet kontaktar du förskolechef Angelica Bergman.

Förskolechef

Angelica Bergman
Telefon: 0585-487 58
E-post: angelica.bergman@lekeberg.se


Barn som sitter och bläddrar i en bok.

Dagbarnvårdare,
pedagogisk omsorg

I Lekebergs kommun finns möjlighet att välja pedagogisk omsorg som barnomsorg. Pedagogisk omsorg innebär att barnet får sin barnomsorg hos en dagbarnvårdare. I Fjugesta finns tre dagbarnvårdare som arbetar med pedagogisk omsorg i sina hem.

Hos en dagbarnvårdare får barnen möjlighet att leka i mindre grupper och lära sig visa hänsyn och ta hand om varandra, liksom att delta i hemmets olika vardagssysslor. Öppettiderna hos dagbarnvårdarna är detsamma som hos förskolorna, det vill säga mellan klockan 6-18.

Närbild på barnhänder som lägger ett pussel.

Dagbarnvårdarna arbetar med språkutveckling och har fokus på miljö. De är ute med barnen varje dag och gör utflykter till skogen eller olika lekparker. Barnen äter hemlagad mat och förutom lunch serveras frukost och mellanmål.

Dagbarnvårdarna i kommunen har ett nära samarbete och de har även en gemensam lokal, Gunghästen, där de brukar vara på fredagar. Vid sjukdom finns ett väl inarbetat vikariestystem så att både föräldrar och barn känner sig säkra med de rutiner som finns. Du behöver alltså inte vara hemma med ditt barn för att dagbarnvårdaren är sjuk.

Kontaktuppgifter

Dagbarnvårdarna i kommunen heter Maud Österdahl, Ing-Britt Thunell och Lena Johansson. Är du intresserad av att välja pedagogisk omsorg åt ditt/dina barn så kan du kontakta förskolechef Angelica Bergman så att du får träffa dagbarnvårdarna. Kontaktuppgifter finns under kontaktknappen, uppe till höger.

Närbild på gummistövlar.