Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Lekebergs kommuns Kontaktcenter

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

måndag - fredag 8-16
Lunchstängt alla dagar 11.45-12.45

Dag före röd dag och afton 8-12

Stöd för omställning och klimat

Vi hjälper dig att spara energi och pengar!

Energi- och klimatrådgivningen är en kostnadsfri och kommersiellt oberoende tjänst. Vi hjälper hushåll, små och medelstora företag, bostadsrättsföreningar och organisationer med tips och råd om hur du kan spara energi.

Rådgivningen kan ske per telefon, Skype, e-post eller genom ett personligt besök. Den kommunala energi- och klimatrådgivningen finansieras av Energimyndigheten.

Läs mer om energi- och klimatrådgivningen

Klimatpremien

Energimyndigheten har av regeringen fått i uppdrag att betala ut en premie för vissa miljölastbilar, elektriska arbetsmaskiner och miljöarbetsmaskiner i en klimatpremie. Den sökande kan få maximalt 20 procent av miljöfordonets inköpspris och stödet beräknas finnas fram till och med 2024.

Klimatpremien för vissa miljöfordon kan sökas av företag, kommuner och regioner som ska köpa en miljölastbil, en eldriven arbetsmaskin eller en miljöarbetsmaskin.

Läs mer om klimatpremien

Sammanställning av finansiering för energi-och klimatinsatser

LEKS har tagit fram en sammanställning av finansieringskällor för energi- och klimatrelaterade investeringar och projekt.

Har du undrat vilka olika finansieringskällor för energi- och klimatrelaterade investeringar och projekt det finns i Sverige? De är många och de hanteras av ett flertal myndigheter, regioner och programkontor. Nu har LEKS sammanställt denna information för den som vill bidra till den gröna omställningen.

Läs mer om det här

Direktlänk till pdf med överblick


Klimatklivet

Klimatklivet är investeringsstödet som gör det möjligt att satsa på fossilfri framtidsteknik och grön omställning. Det kan sökas av företag, kommuner, regioner och organisationer i hela Sverige.

Läs mer om klimatklivet

Ladda bilen

Ladda bilen riktar sig till organisationer som vill installera laddpunkter som i huvudsak kommer användas av boende eller anställda.

Ladda bilen är ett stöd för installation av laddningsstation vid bostäder eller en arbetsplats. De som bor i bostaden eller de som är anställda på arbetsplatsen ska vara de huvudsakliga användarna. Till viss del kan stationerna användas av besökande och andra.

Läs mer om ladda bilen