Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Kontakta Kommunen

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

måndag - fredag 8-16
Lunchstängt alla dagar 11.45-12.45

Dag före röd dag och afton 8-12

Lediga jobb

Vad roligt att du är intresserad av att arbeta i Lekebergs kommun! Vi är en expansiv kommun som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. 

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetar- och ledarskapet präglas av delaktighet, påverkansmöjligheter och en god arbetsmiljö. Som medarbetare i Lekebergs kommun kan du också få ta del av en rad olika förmåner.

Vi har landsbygdens fördelar med attraktivt boende i naturliga miljöer, ett rikt kultur- och fritidsliv och bra företagsklimat. Med goda kommunikationer är det aldrig långt till det större utbudet i storstaden. Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar.

Vill du vara med på resan?

Du hittar våra lediga tjänster hos Offentliga jobb


 • Vi söker ett måltidsbiträde!
  Just nu söker vi efter ett måltidsbiträde till ett vikariat på ett av våra förskolekök!

  Vi önskar att du ser betydelsen av ditt arbete för helheten i verksamheten och vill bidra till att våra barn, pedagoger och seniorer får mat som håller en hög kvalitet, variationsrik och lagad från grunden i så hög utsträckning som möjligt.

  Vi tror att nyckeln till framgång ligger i stort samarbete över gränserna, till exempel mellan kök och pedagogisk verksamhet. Köket skall ingå i skolan och vården som en integrerad del. I rollen som måltidsbiträde arbetar du för att den mat som serveras håller en hög kvalitet utifrån livsmedelsverkets riktlinjer "Bra mat i förskolan/ skolan/äldreomsorgen". I arbetsuppgifterna ingår att bereda sallader och tillbehör samt se till att maten läggs upp och serveras på ett inbjudande sätt. Du ansvarar även för varubeställningar, städning och disk. En viktig del är också att arbeta med att minska matsvinnet, vilket är ett av våra mål. Du arbetar ensam i köket men ingår i ett nätverk tillsammans med de andra förskoleköken som leds av teamledare för förskoleköken.

  Som anställd i Lekebergs kommun får du ta del av en rad förmåner, ex:
  • Friskvårdsersättning för upp till 2000kr/år.
  • Semesterdagar utöver de lagstadgade 25 dagarna när du fyller 40 respektive 50 år.
  • Föräldrapenningtillägg på 10 % under vissa villkor.
  • Sjuklön motsvarande 10 % av lönebortfallet vid sjukdom längre än 14 dagar.
  • Möjlighet att hyra personalcykel och/eller personalbil till bruttolöneavdrag.
  • Ett antal förmånliga försäkringar.

  Läs mer

 • SFI-lärare till vuxenutbildningen i Lekebergs kommun
  Nu söker vi en lärare som, tillsammans med övriga kollegor, vill vara med och fortsätta utveckla SFI-undervisningen i Lekebergs kommun. På vuxenutbildningen tar vi emot människor med olika förkunskaper som, efter avslutad SFI-utbildning, väljer att gå ut i arbete eller fortsätta till vidare studier.

  I rollen som SFI-lärare bedriver du undervisning genom ett elevorienterat arbetssätt med anpassning till individuella förkunskaper. I uppdraget ingår att utföra kunskapskartläggning för planering av vidare utbildningsinsatser. Du kommer även att arbeta med planering, bedömning och individuell studieplanering.

  En viktig del i arbetet är samarbete med praktikanordnare och andra viktiga aktörer. Hos oss arbetar du i nära samverkan med våra andra offentliga verksamheter, bland annat skola, barnomsorg samt vård- och omsorg.

  Läs mer

 • Vi söker biståndshandläggare för vikariat.
  Vi söker en biståndshandläggare för vikariat till Individ- och familjeomsorgen med huvudsaklig inriktning mot LSS där även arbete mot äldreomsorg och socialpsykiatri ingår i tjänsten.

  I rollen som biståndshandläggare kommer du att utreda, bedöma, fatta beslut samt göra uppföljningar, enligt socialtjänstlagen och LSS. Individ- och familjeomsorgen har en helhetssyn på både människa och verksamhet. Vi söker dig som har engagemang för socialt arbete och är öppen och nyfiken på förbättringsarbete med fokus på brukarnas behov.

  Läs mer

 • Vi söker nu personliga assistenter för timvikariat!
  Vi söker nu flera personliga assistenter för timvikariat i Lekebergs kommun.

  Arbetet utgår från varje brukares individuella behov och önskemål och utförs i enlighet med verksamhetens uppdrag. Du kommer att vara verksam hos brukare i deras hem vilket gör att du lär känna brukarna och deras anhöriga väl. Som personlig assistent kommer du att vara till hjälp där funktionsnedsättning sätter gränser.

  Dina arbetsuppgifter består bland annat av att:
  • hjälpa till med personlig omvårdnad
  • vara behjälplig i vardagliga hushållssysslor
  • motivera och stötta utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt
  • vara behjälplig vid aktiviteter i och utanför hemmet.

  Läs mer

 • Förskollärare med utvecklingsledaruppdrag till Sörgården
  Tycker du om att påverka, vill utvecklas och drivs av utvecklingsfrågor? Då är rollen som pedagogisk utvecklingsledare något för dig! Vi erbjuder en spännande tjänst med varierade arbetsuppgifter där du tillsammans med rektor och kollegor är med och utvecklar förskolan Sörgården.

  Förskolan har tre avdelningar, Trollsländan, Myggan och Biet, med barn i åldrarna 1-4 år. Barnen på Sörgården är uppdelade i åldershomogena grupper för att anpassa lärmiljöer och projekt efter barnens intressen och mognad. Barnen tillbringar även tid utomhus på den stora gården och i skogen som är en lärmiljö där barnen kan utforska och upptäcka tillsammans.

  Rollen som utvecklingsledare innebär att, självständigt och tillsammans med kompetenta kollegor, arbeta med dagsaktuella frågor såväl som med morgondagens utmaningar inom förskolan. Du ingår i rektorns ledningsgrupp tillsammans med utvecklingsledare från andra förskolor.

  Du utgör ett stöd för rektor och arbetar för god kommunikation, gemenskap och inspiration inom arbetslaget. Du har ett helhetsperspektiv och motiverar dina kollegor att arbeta enligt gällande styrdokument och mot gemensamt uppsatta mål. På förskolan har du en övergripande samordningsroll och arbetar för upprätthålla en god kultur och ordning inom arbetslaget. En del av uppdraget är att forma och skapa rutiner för förskolan.

  Tillsammans med dina kollegor utgår du från barnens individuella förutsättningar och utifrån dessa skapar en lärmiljö som är utmanande, trygg och meningsfull för barnen. Uppdraget innefattar arbete i barngrupp, genomföra pedagogisk undervisning samt att ha kontinuerlig dialog med vårdnadshavare och andra du möter i din profession.

  Som tillsvidareanställd förskollärare i vår kommun erbjuds du utöver våra ordinarie förmåner:
  • pedagogisk utvecklingstid tillsammans med kollegor
  • kompetensutveckling med fem kompetensutvecklingsdagar/år
  • kollegialt lärande i nätverk
  • deltagande i pågående projekt
  • avgiftsfri pedagogisk lunch
  • en naturnära arbetsmiljö
  • arbetskläder.

  Läs mer