Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Information Lekeberg

Telefon: 0585-487 00

Fax: 0585-487 02

E-post:
information.lekeberg
@lekeberg.se

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

mån-tors 08.00-16.30
fre 08.00-16.00

Lediga jobb i kommunen

Vad roligt att du är intresserad av att arbeta i Lekebergs kommun! Vi är en expansiv kommun som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. 

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetar- och ledarskapet präglas av delaktighet, påverkansmöjligheter och en god arbetsmiljö. Som medarbetare i Lekebergs kommun kan du också få ta del av en rad olika förmåner.

Vi har landsbygdens fördelar med attraktivt boende i naturliga miljöer, ett rikt kultur- och fritidsliv och bra företagsklimat. Med goda kommunikationer är det aldrig långt till det större utbudet i storstaden. Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar.

Vill du vara med på resan?

Läser du vård och omsorg på universitetsnivå?

I Lekebergs kommun jobbar bland annat socionomer, sjuksköterskor, beteendevetare och arbetsterapeuter. Vi anställer gärna nyexaminerade och låter dem utvecklas inom vår organisation.

Exempel på tjänster inom socialförvaltningen:

 • Socialsekreterare
 • Sjuksköterska
  • Arbetsterapeut
  • Biståndshandläggare
  • Kurator

Håll utkik efter våra lediga jobb. Under studietiden är du välkommen att jobba som timvikarie.

 • Servicearbetare med bred kompetens till vår serviceenhet

  2019-12-13
  Vi söker nu servicearbetare till Lekeberg kommuns serviceenhet.
  Serviceenheten ansvarar för skötsel och underhåll av kommunens allmänna ytor och anläggningar och vaktmästeriverksamhet. Inom enhetens ansvar ligger även fordonsförvaltning, bostadsanpassning samt skogs- och naturvård.

  Du kommer bland annat att ansvara för skötsel av vår yttre miljö i kommunen men i din roll ingår också:

  • tillsyn av yttre miljö
  • renhållning av yttre miljö
  • trädgårdsskötsel samt beskärning av buskar och träd
  • fastighetsskötsel
  • maskinvård
  • snöröjning/halkbekämpning. Vinterberedskap kan komma att ingå i tjänsten.


  Gå till annonsen på offentligajobb.se
 • Vill du ha uppdraget som vår nya kommundirektör?

  2019-12-13
  Har du ett stort samhällsengagemang och en bred kompetens inom kommunal verksamhet med dig i ryggsäcken? Drivs du av att utveckla verksamheter mot framgång genom ett coachande förhållningssätt och målmedvetenhet? Är du en trygg och stabil ledare med flera års erfarenhet av ledarskap i offentlig verksamhet?

  Då har du goda chanser att lyckas i uppdraget som vår nya kommundirektör!

  Som kommundirektör i Lekebergs kommun företräder du en kommun med hög framåtanda och som vågar prova nya lösningar. Din roll är att ha stort fokus på det övergripande perspektivet samt på målen för samarbete inom hela kommunen, de kommunala bolagen och regionen.
  I rollen ingår att bidra till en pågående och god dialog mellan politik och verksamhet. Du rapporterar till kommunstyrelsens ordförande. Som kommundirektör är du också förvaltningschef för kommunstyrelseförvaltningen.


  Läs en mera utförlig beskrivning av tjänsten via länken för rollbeskrivningen.


  Gå till annonsen på offentligajobb.se
 • Vi söker lärare i engelska i kombination med annat ämne, åk 7-9

  2019-12-12
  Du ansvarar för planering, genomförande och utvärdering av undervisning av engelska i årskurs 7-9. Tjänsten är på heltid och du förväntas undervisa i engelska och andra ämnen men undervisningen i engelska är det du kommer att ägna mest tid åt . Vilka andra ämnen som kommer ingå kommer vi tillsammans med dig diskutera utifrån din erfarenhet och skolans behov. I dina arbetsuppgifter kommer även mentorskap att ingå.

  Du motiverar och stimulerar eleverna till att utvecklas och fullföljer uppdraget som lärare utifrån gällande styrdokument.
  Du planerar och genomför utvecklingssamtal, utvecklingsplaner och betygssättning. Samarbetet med elever, föräldrar, kollegor på skolan och ditt arbetslag är en viktig del av uppdraget.
  Vid behov ansvarar du för kontakter med stödfunktioner kring elev.
  Det är även viktigt att du anpassar ditt sätt att agera utifrån den enskilde elevens behov och arbetar aktivt med skolans värdegrund.


  Gå till annonsen på offentligajobb.se
 • Vi söker en vikarierande förskollärare

  2019-12-10
  Vi söker nu en förskollärare för vikariat om 75%.

  I ditt uppdrag som förskollärare ska du tillsammans med kollegor ansvara för och skapa en meningsfull, trygg och utmanande miljö, där varje barn får möjlighet att utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar. I övrigt ingår på en förskola alla vanligt förekommande arbetsuppgifter.

  Som förskollärare i vår kommun erbjuds du:
  • Pedagogisk utvecklingstid enskilt och tillsammans med kollegor
  • Kompetensutveckling med fem kompetensutvecklingsdagar/år
  • Kollegialt lärande i nätverk
  • Deltagande i pågående projekt
  • Avgiftsfri pedagogisk lunch
  • En naturnära arbetsmiljö
  • Goda kommunikationer


  Gå till annonsen på offentligajobb.se
 • Måltidsbiträde för vikariat

  2019-12-06
  Hos oss tror vi att nyckeln till framgång ligger i stort samarbete över gränserna, till exempel mellan kök och pedagogisk verksamhet. Köket skall ingå i förskolan, skolan och vården som en integrerad del.
  Vi söker nu två måltidsbiträden för vikariat om 50 % och 75 %.

  Tjänsterna innebär sedvanliga arbetsuppgifter inom skolrestaurang så som salladsberedning, lättare tillagning av måltider, servering, beställning av varor, diskhantering och städning.


  Gå till annonsen på offentligajobb.se
 • Nu söker vi två undersköterskor till särskilt boende i Lekebergs kommun

  2019-12-02
  Som undersköterska i vår verksamhet i särskilt boende arbetar du med omvårdnadsinsatser av olika slag utifrån ett rehabiliterande arbetssätt och efter brukarens individuella behov enligt SoL och HSL. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består i att, utifrån biståndsbeslut, planera och utföra kvalificerat omvårdnadsarbete.

  Gå till annonsen på offentligajobb.se
 • Förskollärare med utvecklingsledaruppdrag ny förskola i Fjugesta

  2019-12-02
  Vi söker nu dig som tillsammans med övriga medarbetare i arbetslaget vill utveckla vår verksamhet och satsa framåt med visionen Sveriges bästa förskola, alltid med barnens bästa framför dina ögon.
  I ditt uppdrag som förskollärare ska du tillsammans med kollegor ansvara för och skapa en meningsfull, trygg och utmanande miljö, där varje barn får möjlighet att utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar.
  Lekebergs kommun växer och behovet av barnomsorg ökar, den nya förskolan kommer att vara i en paviljong med två avdelningar. Som utvecklingsledare på en ny förskola ansvarar du för att ha en övergripande samordningsroll och vara drivande i förskolans utveckling. Du kommer också att ha en viktigt roll i att upprätta nya rutiner och skapa god ordning i ett nytt arbetslag. Du utgör ett stöd för rektor och arbetar för att skapa fungerande relationer, god kommunikation och ett respektfullt förhållningssätt inom arbetslaget.
  Du ingår även i rektorns ledningsgrupp tillsammans med andra utvecklingsledare.


  Gå till annonsen på offentligajobb.se
 • Sjuksköterska till Lekebergs kommun

  2019-12-02
  Att jobba som sjuksköterska i kommunal verksamhet är ett ansvarsfullt och varierande arbete. Man är verksam hos patienter i deras eget hem och på våra särskilda boenden. Man lär känna patienterna och deras anhöriga väl vilket ger en god kontinuitet. I arbetsuppgifterna ingår bland annat läkemedelshantering, omläggningar och palliativ omvårdnad.
  Vissa tjänster har sin placering vid ett särskilt boende men på kvällar och helger är man verksam i hela kommunen.


  Gå till annonsen på offentligajobb.se
 • Vi söker en erfaren personalspecialist när vår personalavdelning växer

  2019-11-13
  I Lekeberg får du stora möjligheter att arbeta brett och använda all din kunskap och kompetens. Om du uppskattar att ingen dag är den andra lik och att få arbeta med både stort och smått så är detta en arbetsplats för dig! I den mindre kommunen har vi nära till dialog och samarbete mellan tjänstepersoner och politik och här blir du inte en anonym kugge i ett stort maskineri.

  Tillsammans med dina nya kollegor utgör du en nyckelfunktion i kommunen när det gäller personalrelaterade frågor.
  Som personalspecialist arbetar du proaktivt och konsultativt gentemot kommunens chefer och arbetsuppgifterna innebär både operativt och strategiskt arbete.

  Du kommer bl.a att stödja chefer i frågor gällande:
  • avtalstolkning, arbetsrätt och förhandling
  • lönebildning och löneöversyn
  • rekrytering och kompetensförsörjning
  • arbetsmiljö och rehabilitering
  • utveckling av metoder och arbetssätt inom olika områden
  • utbildning till våra chefer inom olika områden
  • jämställdhets- och likabehandlingsfrågor
  • framtagande samt analys av statistiskt underlag eller annat underlag
  • utredningsarbete

  Utifrån dina erfarenheter, kunskaper och kompetens kommer du att ha stora möjligheter att påverka vilka dina specialistområden kommer att bli.

  Du kommer att bidra i arbetet med att förbättra rutiner och strukturer för att stödja våra chefer i olika personalrelaterade frågor och i deras chefsroll. I ditt arbete ingår även att ta fram olika styrdokument samt skriva fram beslutsunderlag till politiken inom personalområdet. Du kommer även att vara systemförvaltare för något av våra verksamhetssystem.


  Gå till annonsen på offentligajobb.se