Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Kontakta Kommunen

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

måndag - fredag 8-16
Lunchstängt alla dagar 11.45-12.45

Dag före röd dag och afton 8-12

Lediga jobb

Vad roligt att du är intresserad av att arbeta i Lekebergs kommun! Vi är en expansiv kommun som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. 

Nu kan du söka feriejobb i kommunen

Ungdomar som bor i Lekeberg och är mellan 16-18 år kan söka feriejobb hos kommunen. Sista ansökningsdag är 3 mars.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetar- och ledarskapet präglas av delaktighet, påverkansmöjligheter och en god arbetsmiljö. Som medarbetare i Lekebergs kommun kan du också få ta del av en rad olika förmåner.

Vi har landsbygdens fördelar med attraktivt boende i naturliga miljöer, ett rikt kultur- och fritidsliv och bra företagsklimat. Med goda kommunikationer är det aldrig långt till det större utbudet i storstaden. Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar.

Vill du vara med på resan?

Du hittar våra lediga tjänster hos Offentliga jobb


 • Vill du arbeta som personlig assistent?
  Vi söker nu en personlig assistent till en kvinna boende i Lekebergs kommun.
  I uppdraget som personlig assistent kommer du att vara till hjälp där sjukdomen sätter gränser. Hjälpen kan omfatta exempelvis personlig omvårdnad, vardagliga hushållssysslor, förflyttningar med hjälpmedel samt att vara behjälplig vid aktiviteter i och utanför hemmet.

  Läs mer

 • Vi söker en kurator till öppenvården i Lekebergs kommun!
  Vi söker nu en kurator som vill ingå i vårt team tillsammans med ytterligare tre kuratorer. I rollen som kurator genomför du psykosocialt stöd och behandlingsarbete inom socialtjänstens öppenvård riktat mot barn- och familj samt vuxna. Ditt arbete syftar till att stärka individers och familjers möjlighet till ett självständigt liv.

  Du kommer huvudsakligen att arbeta med biståndsbedömda insatser, vilka kan bestå av exempelvis:
  • stödjande och vägledande arbete med föräldrar i deras föräldraskap
  • motiverande, stöttande och bearbetande samtal enskilt eller i grupp
  • praktiskt stöd för individer/familjer i möten och i samverkan med interna och externa aktörer
  • förebyggande arbete riktade mot barn och familj.

  Viss kvällstjänstgöring ingår i uppdraget, , främst i form av uppsökande arbete/fältarbete.

  Läs mer

 • Vi söker socialsekreterare/familjehemssekreterare till socialförvaltningen!
  Vi söker dig som vill du vara med och göra skillnad i familjer och för barn och ungas liv. Nu söker vi en delad tjänst som socialsekreterare/familjehemssekreterare till Individ- och familjeomsorgen!

  I denna roll kommer du, utifrån inkommen ansökan eller anmälan, att handlägga ärenden och utreda behov av stöd för barn och unga samt deras familjer. Du kommer att ha uppdrag med olika inriktningar, där del av dina arbetsuppgifter riktas mot familjehem. I arbetet mot familjehem ingår rekrytering, stöd och handledning.

  I dina arbetsuppgifter kommer du att utreda, bedöma, fatta beslut samt göra uppföljningar, enligt socialtjänstlagen och lagen om särskilda bestämmelser om vård av unga. Du kan även komma att handlägga familjerättsliga ärenden utifrån föräldrabalken.

  Arbetet innebär samtal och samverkan med barn/ungdomar, deras familjer och andra externa aktörer såsom till exempel hälso- och sjukvård, skola och polis. Du arbetar också i nära samverkan med kollegor inom sektorn och kommer vara delaktig i verksamhetens kvalitets- och utvecklingsarbete.

  Läs mer

 • Vill du arbeta med ett av Sveriges viktigaste jobb under sommaren 2024?
  Att arbeta som undersköterska/vårdbiträde inom kommunen är ett självständigt, ansvarsfullt och varierande arbete och ett av Sveriges viktigaste jobb! Nu behöver vi dig till särskilt boende Linden, för sommaren 2024.
  Hos oss har du goda påverkansmöjligheter i förändrings- och förbättringsarbetet. Som undersköterska/vårdbiträde får du en betydande roll för våra brukare.
  Du kommer att arbeta med omvårdnadsinsatser av olika slag utifrån ett rehabiliterande arbetssätt och efter brukarens individuella behov, enligt SoL och HSL. Tillsammans med dina kollegor och andra professioner ska du med omsorg och omtanke säkerställa att våra brukare får bästa möjliga tillvaro.
  Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består i att, utifrån biståndsbeslut, planera och utföra kvalificerat omvårdnadsarbete.
  Vi söker personal till dag/kväll och helg samt nattpersonal. Önskvärt att du i din ansökan uppger om du är intresserad av att arbeta dag/kväll/helg och/eller natt.

  Läs mer

 • Vill du arbeta med ett av Sveriges viktigaste jobb inom LSS, under sommaren 2024?
  Under sommaren behöver vi dig inom våra LSS-verksamheter! Vill du ha ett roligt och stimulerande arbete där du får göra skillnad och skapa meningsfullhet för personer med funktionsvariationer? Då vill vi gärna komma i kontakt med dig!

  Vi söker dig som vill ha sommarjobb under sommaren 2024 eller som kanske vill arbeta extra redan nu? Vi söker sommarvikarier till våra LSS-verksamheter personlig assistans, daglig verksamhet, gruppboende och servicebostad.

  Arbetet inom LSS innebär att ge personer det stöd de behöver för att leva ett självständigt och meningsfullt liv, så som de själva önskar. Ditt arbete innebär att ge stöd och handledning till våra personer utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Det innebär att motivera, handleda och vara behjälplig i olika vardagssituationer (tvätt, städ, personlig omvårdnad, fritidsaktiviteter), upprätthålla sociala kontakter och relationer. Arbetet utgår ifrån varje persons individuella genomförandeplan och utförs i enlighet med verksamhetens uppdrag tillsammans med dina kollegor.

  Arbetstiden beror på vilken verksamhet du arbetar inom. Antingen dagtid (dag, kväll och helg även jourtjänstgöring kan förekomma) eller natt (vaken natt, vardag och helg).

  Läs mer

 • Vi behöver dig till hemtjänsten i sommar!
  Arbetet i hemtjänsten är roligt och varierande. Vi arbetar i brukarnas hem och gör skillnad i människors vardag på riktigt!
  Nu behöver vi dig som vill arbeta sommaren 2024 inom hemtjänsten. Arbetet innebär att arbeta dag, kväll och helg. Hemtjänstens arbetsområde är i Fjugestas tätort och landsbygd. Det dagliga arbetet planeras digitalt och insatserna hos brukarna registreras med mobiltelefon. Hemma hos de flesta brukarna finns digitala lås som öppnas med mobiltelefonen. Vi kör elbilar och dieselbilar i tjänsten. Vi har elcyklar som används vid besök i tätorten.

  Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att:
  • ge omvårdnad, stöd och service till brukarna utifrån deras individuella behov
  • besvara och åtgärda trygghetslarm
  • delegerade och instruerade arbetsuppgifter från arbetsterapeut och sjuksköterska
  • dokumentation.

  För att kunna utföra arbetsuppgifterna i hemtjänsten behöver du:
  • ta emot delegering för att ge läkemedel, efter utförd utbildning och godkänt kunskapstest. Ansvarig sjuksköterska gör denna bedömning.
  • genomgå en utbildning i förflyttningsteknik för att kunna genomföra säkra förflyttningar av brukarna
  • göra en webbutbildning i dokumentationssystemet
  • introduceras i arbetet av personal i hemtjänsten, minst 3 arbetspass.

  Utbildningarna genomförs på arbetstid.

  Läs mer