Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Kontakta Kommunen

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

mån-tors 8:00 - 16:30
fre 8:00 - 16:00

Grankvist med snö

Gårdsbutiker och butiker i Lekeberg

Gårdsbutikerna i Lekeberg erbjuder bland annat närproducerad mat, delikatesser, tvålar, böcker, inredningsdetaljer och växter.

Lilla Väsby är en liten gård på Närkeslätten som nu drivs i 5:e generation. Här bedrivs växtodling, lamm och nötköttsproduktion.

Grundtanken är att alla djur föds upp under naturliga förhållanden där de går ute och betar så stor del av året som möjligt. De ingår i det naturliga kretsloppet där de bidrar till biologisk mångfald, betade vackra landskap, gödsel på åkrarna och närproducerad mat på bordet. Under 2018 öppnades gårdsbutiken Lilla Väsby´s Lantbod! Förutom kött från den egna gården så finns även varor från andra närproducenter, såsom mjöl, potatis, äppelmust, honung, ägg, dressing, marmelad, senap, ketchup och choklad.

Adress: Lilla Väsby 5170, 716 92 Fjugesta
Telefon: 070-209 06 42, Hemsida: www.lillavasby.se

Jannelunds Gård har varit i familjen Arnessons ägo sedan 1960. Verksamheten består idag av lamm-, gris och nötuppfödning, samt odling av proteingrödor för humankonsumtion.

I gårdsbutiken finns alltid ett sortiment av lamm-, nöt-, och fläskkött, allt från egna djur. Under sommar- och höstsäsong finns ett stort grönsakssortiment, även det endast från gården och KRAV-godkänt. Åtta sorters potatis, grön-, purpur-, och svartkål, fänkål, kålrot, kårabbi, romanesco, rödbetor, bondbönor, slanggurka, tomater, zucchini m.m.

I butiken erbjuds även ett mindre sortiment av högkvalitativa och ekologiska produkter från gårdar och mathantverkare med samma värderingar som vi har. Till exempel surdegsbröd och mjöl från LOKAL ekologiskt surdegsbröd i Kumla, gårdschips från Larsviken, senap från Berga Gård, Kimchi från Kimchifabriken, för att nämna några.

Hemsida: http://www.jannelundsgard.se/

Hos butiken Fyra Systrar hittar du allt från annorlunda inredningsdetaljer, återbruksprylar till egendesignade föremål. Passa även på att ta en fika i butikens lilla servering, fikabrödet är alltid hembakat.

Gemensamt för de fyra systrarna som står bakom butiken är ett genuint intresse för skapande. De skapar eget med inspiration av grafisk design, måleri, fotografi och skrivande. Mindre sällskap är välkomna att boka en egen tid.

Besöksadress
Selhagsvägen 1, Mullhyttan

Telefon 076-815 00 97, E-post elisabet@fyrasystrar.se, Webbadress www.fyrasystrar.se

Berga Gård och Berga Skafferi

På Berga Skafferi kan du köpa och äta det som produceras och växer på gården.

På Berga Gård gör man glass av de egna krav-äggen, innehåller inga konstigheter!
Glassen görs på mjölk, grädde, ägg, socker och honung. Smakerna kommer från äkta vara som vaniljstång, mörk choklad, hasselnötter, jordgubbar, hallon, saffran, kanel, kaffe mm.

På gården tillverkas även ostkaka som är naturligt glutenfri.

Förutom Berga Skafferi finns här även Bergas äggbod som är öppen alla dagar kl. 6-22. Där finns bland annat glassen, ostkakan och självklart äggen att köpa med sig hem! Det går bra att betala med kontanter eller Swish.

Besöksadress
Berga Gård
716 92 Fjugesta

Webbadress
www.berga.net

Välkomna till Cafélins Magasin där ni finner heminredning i lantlig stil i vårt magasin från mitten på 1800-talet. Det går även bra att boka magasinet för privata sammankomster för upp till 15-20 personer.

Besöksadress
Käxle 4135
Fjugesta

E-post
cafelinsmagasin@gmail.com

Webbadress
www.facebook.com/cafelinsmagasin

Lär dig mer om ekologisk äggoljetempera och köp med dig färg hem. Av Jord vill inspirera människor till att sätta färg på vardagen genom att blanda och måla sin egen ekologiska färg hemma. Av Jord tillhandahåller information, inspiration och färg i påse som är klar att blanda till en högklassig ekologisk färg.

Intresserad av att få veta mer om hur du kan hjälpa miljön samtidigt som du får en en uppfräschning hemma eller på arbetsplatsen? Då är ett besök på Av Jord givet! Här får du kunskap kring deras egentillverkad färg genom personlig rådgivning, kurser, föredrag eller genom att köpa med dig en bok hem som handlar just om denna ekologiska färg som också kallas för äggoljetempera. Av Jords produkter och tjänster är anpassade efter kundens behov och kunskapsnivå - här finns något för alla!

Av Jord har inga fasta öppettider utan är öppet när du har tid vardag såväl som helgdag, tidsbokning gäller.

Besöksadress:
Av jord AB
Ekofärghuset/Norrgården, Vekhyttan

Telefon
Ekofärghuset (Av jord, oftast Rolf): 0585-241 37
För frågor som rör färg, beställning/köp, reklammation, leverans, lager m.m.

Milis, VD: 07055 241 37
För frågor som ovan plus kulörval, underlag, färgsättning, material, byggnation, inredning, textil m.m.

Frida, marknadskommunikation: 0725 61 52 81
För frågor som rör marknadsföring, layout, hemsida, kemi, miljöbedömning plus en hel del om färg också.

Epost:
info@avjord.se

Webbadress
www.avjord.se

På Hallagården hittar du både café och gårdsbutik. I gårdbutiken finns ull, garn och alster från djuren i vår djurpark. Det vill säga saker från alpackor, jakar, kameler, lamor, Jämtlandsfåren, Klövsjöfåren, angoragetterna och angorakaninerna.

Här finns även annan ull och garn samt spinnrockar, kardor, kardmaskiner, vävstolar, färger, stickor, virknålar, lintyg, vadmal och annat som du kan tänkas behöva.

I gårdsbutiken finns även marmelader, sylt, hårt bröd, tvålar och fina andra saker. Det går bra att betala med kontanter, kort eller swish.

Besöksadress:
Hallagården Lekhyttan
719 93 Vintrosa

Telefon:
019-29 20 92

Epost:
info@hallagarden.se

Webbadress
www.hallagarden.nu

Man som vandrar med ryggsäck i vinterlandskap skog

Tips på naturupplevelser i vinter

Gör en utflykt till Limstensgruvorna, vandra längs med Bergslagsleden eller besök någon av naturreservaten i kommunen.