Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Kontakta Kommunen

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

måndag-torsdag 8-16.30
fredag 8-16

Dag före röd dag och afton 8-12

Vy över Sannabadet.

Bad

Följande badplatser finns i kommunen:

Brogalandet (Multen)

Ett barnvänligt sjöbad nära Mullhyttan. Här råder hundförbud. Brogalandet sköts av Mullhyttans IF, via avtal med Lekebergs kommun.

Lekens sjöbad

Ett registrerat EU-bad med kapacitet för fler än 200 badande. Det finns begränsat antal parkeringsplatser. Här råder hundförbud. Lekens badplats sköts av Lekebergs kommun.

Lanna badgruva

Ett bad i ett tidigare kalkbrott. I kalkbrottet finns en liten sandstrand som utgör badplats. Här finns en toalett samt ett antal parkeringsplatser. Här råder hundförbud. Badgruvan sköts av Lekebergs kommun.

Det finns rasrisk på ett flertal ställen i kalkbrottet, vid bergslänter och bergsplatåer. Därför är det viktigt att besökare respekterar:

  • Att en simlina i vattnet markerar var man får bada.
  • Att avspärrade områden inte får beträdas.

Sixtorp (Multen)

Är ett sjöbad med fin sandbotten. Toalett finns. Här råder hundförbud. Sixtorps badplats/friluftsgård ägs Lekebergs kommun.

Trumön (Multen)

Ett nakenbad i närheten av Mullhyttan. Badet är privatägt.

Sannabadet

Sannabdet är ett tempererat utomhusbad i Fjugesta. Sannabadet har en 50-metersbassäng för lek och motionssim samt en mindre bassäng med två långa rutschkanor. Det finns också en grund och varm pool för de minsta i en lite lugnare miljö. Gå till Sannabadets webbplats.

Sannabadet med tempererade utomhuspooler och vattenrutschbanor ligger i utkanten av Fjugesta. Här finns en 50-metersbassäng för lek och motionssim, en mindre bassäng med två långa rutchkanor och en grund, varm pool för de minsta i en lite lugnare miljö.

Sannabadet har också en camping med servering som bland annat erbjuder hamburgare, korv, glass, kaffe och godis. Inom området finns också en nybyggd hinderbana att utmana kompisarna i.

Här arrangeras även olika events, såsom till exempel bilträffar, musikafton, sommarkvällar etc.

Adress: Bergavägen 1, 716 31 Fjugesta
Telefon: 0585-487 99
E-post: info@sannabadet.se
Webbsida: www.sannabadet.se

Lekebergs kommun tömmer sopor, plockar skräp och städar toaletter vid kommunens badplatser. Ibland händer det tyvärr att det hinner bli stökigt ändå och att soptunnorna blir fulla. Speciellt vid långvarigt fint väder. Om soptunnorna är fulla så får du gärna ta med dig dina sopor hem.

Tänk också på att det finns begränsat antal parkeringsplatser vid baden. Parkera endast på anvisade platser och tänk på att räddningstjänsten behöver kunna ta sig fram till badet vid en eventuell utryckning. Tillsammans hjälps vi åt att hålla det rent, snyggt och tryggt vid våra allmänna bad.

Vem ska man kontakta om det inte är rent, snyggt eller tryggt?

SOS: 112 Vid akut händelse (t.ex. vid olycka, eller när man känner sig hotad)

Polisen: 114 14 När det inte är akut (t.ex. skadegörelse, lek med livbåten, störande av hemfrid)

Lekebergs kommun: 0585-487 00 Gällande skötsel och underhåll (t.ex. nedskräpning, saker som gått sönder/förstörts). Använd gärna kommunens digitala blanketter för synpunkter och felanmälan.

Kommunen genomför två dykningar per år vid badplatserna Brogalandet, Lekens sjöbad, Lanna badgruva och Sixtorp. Vid dykningarna kontrolleras botten kring bryggor och strandkant och skräp och farliga föremål tas bort.

Vattnets kvalitet kontrolleras tre gånger per badsäsong av Miljöförvaltningen och rapporteras sedan in till Folkhälsomyndigheten. Se resultatet av vattenkontrollen på Havs- och vattenmyndighetens webbplats.

Enligt badvattendirektivet startar den officiella badsäsongen den 21 juni. Direktivet styr EU-baden.
I Lekebergs kommun är Leken ett EU-bad.

Karta över badplatser i kommunen

Se kommunens badkarta för att få en överblick över badplatserna i Lekebergs kommun.

Simhall

Simhallar finns bland annat i Kumla, Örebro och Hallsberg.