Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Information Lekeberg

Telefon: 0585-487 00

Fax: 0585-487 02

E-post:
information.lekeberg
@lekeberg.se

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

mån-tors 8:00 - 12:00 samt 13:00 - 16:30
fre 8:00 - 12:00 samt 13:00 - 16:00

Hallagårdens djurpark

Bergsmansgården Hallagården, som ligger i Lekhyttan, har flera aktiviteter som kan sysselsätta hela familjen. Njut av en kopp nybryggt kaffe med hembakat, besök djurparken eller boka in dig på en spinnkurs eller stickmaskinskurs. Övernattningsmöjlighet finns!

Lekhyttans bergslagsby har typisk träbebyggelse från 1700- och 1800-talet. Här finns familjeägda Hallagården - en bergsmansgård som innefattar café, djurpark, kursverksamhet och B&B.

Caféet är vida känt för sin mysiga atmosfär, det goda nybryggda kaffet och givetvis hembakat kaffebröd. Avnjut din fika i trädgården eller inne i caféet.

Hallagården driver även Närkes enda djurpark! Har samsas alpackor, getter, får grisar, kaniner och många fler arter i en härlig parkmiljö. Perfekt för till exempel barnfamiljen som kan gå omkring i lugn och ro och titta på djuren - och lära sig ett och annat! Möjlighet att gå guidad tur finns.

Det går bra att anmäla sig till någon av de kurser som arrangeras på gården. Ett axplock: sykurs, stickmaskinskurs och spinnkurs. Där emellan arrangeras även ett gäng olika aktiviteter såsom teater och utställningar. Hallagården driver en webbshop med anknytning till kursutbudet. I shopen går det bra att klicka hem garn från gårdens får och kaniner, redskap såsom spinrock, litteratur och mycket mer.

För långväga besökare, eller kursdeltagare, finns rum att hyra i Tingsgården och Tullmästarbostaden. Frukost, sängkläder, handduk och städning ingår.

Hallagården slår upp portarna påskhelgen och har därefter regelbundna öppettider under sommarhalvåret, se hemsidan för närmare information. Förbokade grupper samt studiebesök är välkomna året runt.

Adress
Hallagården
Lekhyttan
719 93 Vintrosa

Telefon
019-29 20 92

Webbadress
hallagarden.nu

E-post
info@hallagarden.nu