Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Personuppgiftsincident i samband med driftstörningarna i rekryteringsverktyget Visma Recruit

Systemet för kommunens lediga jobb har tekniska problem. Därför visas inte listan med lediga jobb på vår webbplats och vi kan inte heller se ansökningar som har kommit in. Driftstörningarna har även orskat en personuppgiftsincident.

Personuppgiftsincident i samband med driftstörningarna

Det har visat sig att driftleverantören till Visma Recruit har blivit utsatt för ett cyberangrepp. Det innebär en risk för att en obehörig aktör kan ha fått tillgång till känsliga personuppgifter. Detta berör dig som har ansökt om jobb hos oss mellan den 1 mars 2021 – 23 april 2023.
Levernatören har inga indikationer på att data exponerats eller har gått förlorad.

Systemet stängdes ner så fort som upptäckten gjordes och har legat nere sedan ett par dagar tillbaka. I dagsläget inväntar vi mer information från leverantören som fortfarande utreder händelsen och vi uppdaterar nyheten så fort vi vet mer. Lekebergs kommun gjorde under torsdagseftermiddagen 27 april en anmälan till Integritetsskyddsmyndigheten (IMY).

Vi vill uppmana till försiktighet

För att minska risken för identitetsstöld, bedrägeri eller dylikt vill vi uppmana dig till att vara extra uppmärksam på om du blir kontaktad av någon du inte känner. I dagsläget har vi ingen anledning att misstänka att personuppgifter samlats in, använts eller spridits.

Vid frågor

Vid frågor, vänligen kontakta Lekebergs kommuns dataskyddsombud via e-post: dataskyddsombud@kumla.se eller telefon 019-58 80 00.
Observera att Lekebergs kommun samarbetar med Kumla kommun gällande dataskydd.

Senast publicerad: