Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Ny e-tjänst ska underlätta för vårdnadshavare

Lekebergs kommun lanserar nu en ny e-tjänst som gör det enklare för vårdnadshavare att ansöka om barnomsorg, rapportera inkomstuppgifter och hantera andra ärenden relaterade till barnomsorg.

Den nya e-tjänsten kommer att ersätta den traditionella pappersblanketten och erbjuder en smidigare och mer tidsbesparande process för kommunens invånare.

Med den nya e-tjänsten kan vårdnadshavare enkelt och bekvämt ansöka om barnomsorg för sina barn från sin dator, smartphone eller surfplatta när som helst på dygnet. Detta innebär att föräldrar inte längre behöver fylla i pappersblanketter för att ansöka om tjänster.

Fördelarna med den nya e-tjänsten inkluderar:

  1. Tidsbesparing: Vårdnadshavare kan ansöka om barnomsorg och rapportera inkomstuppgifter online när det passar dem bäst.
  2. Enkelhet: Ansökningsprocessen är användarvänlig och intuitiv, vilket gör det enkelt för vårdnadshavare att fylla i nödvändig information.
  3. Säkerhet: Kommunen har säkerställt att personlig information och känsliga data skyddas på bästa sätt.
  4. Effektivitet: Genom att använda e-tjänsten kan kommunen effektivisera hanteringen av ansökningar och inkomstuppgifter, vilket kan leda till snabbare beslut och kortare väntetider.

Kommunens mål är att göra det så smidigt som möjligt för vårdnadshavare att söka och hantera barnomsorgstjänster samt att minska kommunens administration. Genom att erbjuda en digital lösning strävar Lekebergs kommun efter att förbättra kommuninvånarnas upplevelse och effektivisera kommunens tjänster.

Försvinner möjligheten att ansöka via blankett?

Du som har behov av eller fortfarande vill ansöka via papper kan kontakta Kontaktcenter så skickar vi hem en blankett till dig.

Senast publicerad: