Lekebergs kommun
Lekebergs kommun
Pristagarna.

Marianne Andersson och Ingela Åqvist har gjort årets frivilliginsats

Socialnämnden har valt att uppmärksamma det fina arbetet och tilldelar vinnarna i Årets frivilliginsats en summa på 10 000 kronor. Summan ska tillfalla ett lokalt ändamål som riktar sig till seniorer.

Det var två mycket förvånade ledare som stannade upp i kvällens träningspass när Lenita Birath (m), socialnämndens ordförande och Jonas Hansen (kd), socialnämndens vice ordförande kom för att berätta att socialnämnden utsett dem till pristagare av Årets frivilliginsats.

Pristagarna fick varma applåder från deltagarna på kvällens träningspass, där flera av dem faktiskt varit med på Mariannes och Ingelas träningspass sedan de drog igång på 80-talet.

Pristagarna med nämndens vice ordförande och ordförande.

Pristagarna tillsammans med Jonas Hansen och Lenita Birath.

Priset delades ut med följande motivering:

Marianne och Ingela har sedan 1980 respektive 1985 varit ledare för ryggymnastiken vid Hidinge skola, tidigare i Hidinge IF:s regi numera Lekebergs IF. Marianne och Ingela har med entusiasm och glädje stärkt deltagarnas ryggar och balans på ett bra sätt. Under åren har de genomfört över 900 pass.

Priset uppmärksammar initiativ

Årets frivilliginsats har instiftats för att kommunen har en stor verksamhet som riktar sig mot kommunens äldre invånare där vi ser ett stort ideellt arbete utföras av frivillig- och intresseorganisationer och priset ska uppmärksamma dessa insatser.

Senast publicerad: