Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Glad sommar

Politiken vill önska alla barn, elever, pedagoger och föräldrar en riktigt skön sommar. Ett stort tack till alla för era fina insatser under läsåret.

Blommor

För oss i nya majoriteten har vårterminen gått väldigt fort. Det har varit mycket nytt för oss att sätta oss in i och arbetet har till stor del präglats av det oroliga omvärldsläget, då främst ekonomiskt. Trots det har vi haft det väldigt roligt och lärt oss mycket. Vi har bland annat träffat rektorerna och varit på verksamhetsbesök på förskolor och skolor i Mullhyttan, Fjugesta och Hidinge. Vi har träffat representanter från Sveriges Lärare Lekeberg och Kommunal, för att lyssna in deras bild av verksamheterna. Vi har varit på öppet hus på Mullhyttans skola och Lekebergsskolan f-6. Imponerande vad mycket fina skolarbeten, teckningar och pyssel vi har fått se. Barnen och eleverna i Lekebergs kommun är verkligen duktiga.

I höst ser vi fram emot invigning med öppet hus på Hidinge skola samt öppet hus på Lekebergsskolan 7-9. Vi planerar också för dialogmöten mellan elever, lärare, rektorer, föräldrar och politiker i kommunens skolor.

Nytt för i år är att elevråden har en stående punkt på dagordningen på Barn- och utbildningsnämndens sammanträden, där skolorna sickar in alla elevrådsprotokoll. Det har varit en mycket uppskattad läsning för oss och ett bra sätt att få tydlig inblick i vilka frågor som är aktuella och viktiga för eleverna. Vi arbetar på att ta fram ett förslag på hur vår återkoppling till eleverna ska se ut och hur vi kan utveckla det demokratiska samarbetet mellan elevråden och politikerna ytterligare.

Nu hoppas vi att alla får ett underbart sommarlov. Det är välförtjänt. Glöm inte att släppa alla krav och måsten. Slappna av, ta dagen som den kommer och fyll den med sådant ni tycker är roligt. Vi ses igen i höst!

Till alla niondeklassare, som nu lämnar grundskolan, vill vi tacka för de här åren och önskar er all lycka i framtiden på era nya äventyr. Lycka till, vi tror på er!

Vänliga hälsningar

Diana Steen (L)
ordförande Barn- och utbildningsnämnden

Caroline Carlvier (M)
vice ordförande i Barn- och utbildningsnämnden

Senast publicerad: