Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Eva Jonsson blir tillförordnad kommundirektör

Kommunstyrelsens arbetsutskott, KSAU, har beslutat att Eva Jonsson blir tillförordnad kommundirektör. Eva börjar måndag 16 januari.

Det känns otroligt bra att få en så erfaren och kompetent person som Eva till det här viktiga uppdraget. Eva har även god kännedom om Lekebergs kommun och vi är övertygade om att det här är en mycket bra rekrytering för oss och hela kommunen. Vi ser fram emot en nystart för Lekeberg med både nytt politiskt styre och ny kommundirektör, säger Caroline Elfors (M) kommunstyrelsens ordförande.

Eva Jonsson är ingenjör i grunden och har bland annat arbetat som teknisk chef i Kumla samt förbundschef för Samhällsbyggnad Bergslagen. Eva Jonsson har dessutom, mellan 2008 och 2012, arbetat som både kommunchef och teknisk chef i Lekebergs kommun samt i närtid varit tillförordnad teknisk chef i Lekeberg.

Jag är riktigt glad över att det här gick i lås. Rekryteringen av Eva skapar goda förutsättningar för att vi inte tappar fart och kan omsätta våra politiska mål till kommunal service för Lekebergs invånare, säger Peter Strömberg (M) kommunstyrelsens vice ordförande.

När Eva Jonsson tillträtt formellt kommer processen med att rekrytera en permanent kommundirektör/kommunchef att påbörjas.

Nuvarande kommundirektör, Gustav Olofsson, meddelade i december att han slutar i kommunen för att bli kommunchef i Tibro kommun.

Kontakt för mer information

Caroline Elfors, kommunstyrelsens ordförande
Tfn: 0585-482 63

Senast publicerad: