Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Kontakta Kommunen

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

mån-tors 8:00 - 16:30
fre 8:00 - 16:00

KomTek

Komtek är en kommunal teknikskola. Här kan barn och unga gå på fritidsverksamhet, likt den kommunala musikskolan fast med teknik. Kurserna kan handla om konstruktion, mekanik, elektronik, design, programmering eller entreprenörskap. Lekebergs kommun har avtal med KomTek, Örebro och kommer att bedriva kurser vår och höst 2020-2022.

KomTek för årskurs 1-2, ht 2020

Teknik på sagornas hav

Följ med på en svindlande resa och utforska de sju haven med oss. Vi bygger spännande saker som händer i vår sagobok. Du får prova olika tekniker genom att skapa massor av kreativa och fantasifulla saker. Var leder skattkartan...? Det här är en kurs för de allra yngsta deltagarna, där vi närmar oss tekniken på ett lekfullt sätt. Genom att bygga olika finurliga saker som lyser eller rör på sig, lär vi oss enkel mekanik och elektronik.

Dag och tid: Tisdagar, klockan 16:15-17:45
Plats: Lekeberg


KomTek för årskurs 3-4, ht 2020

Fräcka prylar

Tycker du att det är kul med teknik? Gillar du att designa färgsprakande fräcka prylar? Då är den här kursen för dig som har fantasi och gillar färg och form! Under terminen bygger vi coola saker som låter, lyser och rör på sig.

Dag och tid: Tisdagar, 18:30-20:00
Plats: Lekeberg


Mer information

Kärnan i KomTek är kvällskurser. KomTek håller även utbildningar för personal i förskola/skola och arrangerar aktiviteter på skollov. Grundtanken bakom KomTeks arbetssätt är att fler ska få möjlighet att upptäcka och utforska teknikens värld och med växande kunskaper och erfarenheter utveckla sin kreativitet.

  • Ring 070-241 70 69 vid frånvaro - uppge namn på vårdnadshavare och barn.
  • Om en olycka är framme har kommunen en olycksfallsförsäkring.
  • Har du frågor om KomTek? Kontakta fritidsutvecklaren, 0585-487 00 (vxl).