Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Information Lekeberg

Telefon: 0585-487 00

Fax: 0585-487 02

E-post:
information.lekeberg
@lekeberg.se

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

mån-tors 08.00-16.30
fre 08.00-16.00

Elev som tittar på när läraren visar teknik.

KomTek

KomTek är en kommunal entreprenörs- och teknikskola som erbjuder kurser i teknik och entreprenörsskap för barn boende i Lekebergs kommun.

2018 samarbetar Lekebergs kommun med KomTek på Örebro kommun med syfte att utbilda ledare. Utbildningen har pågått under våren och kurser i Lekeberg planeras i Mullhyttan till hösten 2018 och i Fjugesta till våren 2019.

Kursstart måndag vecka 9, 25 februari, i Fjugesta. Kursen pågår i fem veckor och kostar 250 kr.

Är kursen fullbokad? Kontakta emma.godlund@lekeberg.se för information om kölista.

Upptäckarklubben årskurs 1-3

Här kommer vi upptäcka teknikens olika världar tillsammans på ett skapande och lekfullt sätt. Genom att göra olika experiment kommer du upptäcka att teknik kan vara både spännande och roligt. Du kommer också lära dig enkel mekanik och elektronik genom att bygga olika finurliga saker som rör sig, lyser eller låter. Kom och bygg, skapa och experimentera med oss!

För årskurs 1-3
Tid: 16.15-17.45
Pris: 250 kr
Plats: Lekebergsskolan

Anmälningsformulär till Upptäckarklubben

Upp-tech årskurs 4-6

Här kommer vi upptäcka teknikens olika världar genom att skapa spännande och kluriga grejer med teknik. Du kommer lära dig elektronik och konstruktion genom att experimentera tillsammans med oss. Kan en potatis leda ström? Det och mycket mer kommer du få svar på när vi tillsammans upptäcker teknik genom experiment. Kom och bygg, skapa och experimentera med oss!

För årskurs 4-6
Tid: 18.30-20.00
Plats: Lekebergsskolan

Anmälningsformulär till Upp-tech

Kontakt
Kontakta fritidsutvecklare via Information Lekeberg, 0585-487 00.

Om KomTek
Kärnan i KomTek är kvällskurser (fritidsverksamhet). KomTek håller även utbildningar för personal i förskola/skola och arrangerar aktiviteter på skollov. Grundtanken bakom KomTeks arbetssätt är att fler ska få möjlighet att upptäcka och utforska teknikens värld och med växande kunskaper och erfarenheter utveckla sin kreativitet.

KomTek är en förening som finns på 25 platser i Sverige. KomTek strävar efter att ha lika många deltagare av båda könen. Lekebergs kommun är medlem i föreningen KomTek.

  • Ring 0585-489 72 vid frånvaro - meddela namnet på vårdnadshavare och barn.
  • Om en olycka är framme har kommunen en olycksfallsförsäkring.