Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Norrgårdens förskola

Telefon:

Nyckelpigan 0585-488 85, 072-504 20 72
Humlan 0585-488 67, 072-728 62 27
Fjärilen 0585-489 23, 073-056 54 25

E-post: 

nyckelpigan@lekeberg.se
humlan@lekeberg.se
fjarilen@lekeberg.se


Rektor:

Angelica Bergman
Telefon: 0585-487 58
E-post: angelica.bergman@lekeberg.se

Adress:

Carl-Jan Granqvists väg 1
719 93 Vintrosa

Förskolan Norrgården

Bild på Norrgårdens förskola

Vår förskola

Tillsammans med alla förskolor i Lekebergs kommun är visionen att bli Sveriges bästa förskola. För att nå dit arbetar vi med systematiskt kvalitetsarbete. På vår förskola använder vi oss av Läroplanen för förskolan, Likabehandlingsplanen och vår egen Kvalitetsredovisning för att säkerställa att barnen blir erbjudna en trygg, lärande och rolig verksamhet. Det här läsåret ska vi även arbeta med dokumentet Grön Flagg.

Information om förskolan

Norrgården består av tre avdelningar, Nyckelpigan, Humlan och Fjärilen. Vi arbetar både avdelningsvis och tillsammans. Varje fredag har vi storsamling med lek och sång. Vi har ett mottagningskök, där vi får mat från Hidinge skola. Maten är mestadels tillagad från grunden och köket strävar efter att så mycket som möjligt av den ska vara ekologiskt och även närproducerad.

Läsårets tema är kretslopp och goda relationer

Läsåret 2015/16 kommer vi att arbeta med kretslopp som tema,  både kroppens-, naturens- och vädrets kretslopp. Det kommer att märkas i de tvärgrupper vi har. Tillsammans med det kommer vi också att arbeta med välbefinnande, vårat eget och andras, både när det gäller mat och relationer. Kompisböckerna och Kompissolen är metoder för bra relationer som vi vet fungerar.

Att möta barnen i deras intresse, bilbanor och pirater

Vi följer barnen i dess intressen och försöker skapa miljöer som möter barnen där det befinner sig, både när det gäller utveckling och intresse. Just nu har vi till exempel flera barn som vill bygga bilbanor. Då möjliggör vi för det genom att addera bra material för det och nya bilar i ett speciellt rum. Ett annat exempel är att det just nu pågår ett arbete med pirater. Barnen är nyfikna på skatter och skattkartor. Barnen skapar just nu piratattribut.