Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Mullhyttans förskola

Telefon

Hasselmusen 0585-488 46
Mullvaden 0585-488 45
Älgen 0585-489 64
Ugglan 0585-489 60
Igelkotten 0585-489 63

E-post

hasselmusen@lekeberg.se
mullvaden@lekeberg.se
algen@lekeberg.se

ugglan@lekeberg.se

igelkotten@lekeberg.se

Förskolechef

Ulrika Bilow Haglund
Telefon: 0585-487 46
E-post: ulrika.bilowhaglund@lekeberg.se

Besöksadress:

Mullhytte Letstig 6
716 94 Mullhyttan

Mullhyttans förskola

Välkommen till Mullhyttans förskola

Information om förskolan

Mullhyttans förskola består av fyra avdelningar, Hasselmusen, Mullvaden, Igelkotten och Älgen. På förskolan går barn mellan 1-5 år. Vi har ett nära samarbete mellan avdelningarna och jobbar mycket tillsammans. På förskolan finns också ett tillagningskök där viss del av maten tillagas.

Förskolan ligger i direkt anslutning till skogen där det finns fina elljusspår att leka och utforska naturen på. Vi har också möjlighet att gå till skolans gymnastiksal och spontanidrottsplats där det finns idrottsmöjligheter. Till förskolan hör även två stora gårdar.

Grön Flagg

Sedan 2011 har förskolan jobbat med Grön Flagg. Det är ett samarbete mellan Håll Sverige rent och förskolor/skolor runt om i landet som bygger på miljötänkande. Grön Flagg handlar om att barn och pedagoger upplever och utforskar hållbarhetsfrågor på ett roligt och spännande sätt.

Det finns olika teman inom Grön Flagg. Hav och vatten, Global samverkan, Konsumtion och resurser, Djur och natur, Kemikalier och giftfri miljö, Klimat och energi, Livsstil och hälsa, Stad och samhälle, Skräp och avfall.

Varje år väljer vi ett nytt tema som vi sedan jobbar med under året. Grön Flagg har bland annat bidragit till att vi har skapat barnens trädgård och fått ett stort intresse för odling.

Vi upptäcker vart potatisen kommer ifrån

Lärmiljöer

På förskolan finns fina möjligheter till lek och lärande både inne och ute. Vi har stora fina lokaler där lärmiljöer ständigt förändras. För oss är miljön en viktig del i barns lärande och vi jobbar med att följa barns intressen och anpassar lokalerna utifrån de barn som vistas där.