Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Kontakta Kommunen

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

måndag - fredag 8-16
Lunchstängt alla dagar 11.45-12.45

Dag före röd dag och afton 8-12

Läslovsprogrammet publiceras löpande allt eftersom aktiviteter anmäls.

Läslov i Lekeberg 2023, v.44

Alla aktiviteter i läslovsprogrammet är gratis för barn och unga. Observera att nya aktiviteter och ändringar i programmet kan komma att göras. Ändringar görs endast här på lekeberg.se.

Händer på biblioteket

Öppet med självservice alla vardagar från kl. 08.30. Då kan du bland annat läsa tidningar, låna, lämna och låna om i vår låneautomat. Har du frågor och vill ha hjälp av en bibliotekarie? Besök oss på bibliotekets bemannade öppettider.

Öppet med personal:
måndag: 12.00 - 18.00
tisdag: 12.00 - 16.30
onsdag: 12.00 - 16.30
torsdag: 12.00 - 18.00
fredag: 10.00 - 16.00

Öppet med självservice alla vardagar från kl. 08.30 - 13.00

Här hittar du en del tips på aktiviteter i Lekebergs kommun

För mer information om respektive aktivitet besök vår hemsida. http://www.lekeberg.se/upplevaochgora

http://www.lekeberg.se/idrottmotionochfriluftsliv

http://www.lekeberg.se/turism

 

Cykel- och MTB-leder
Lekeberg ingår i det regionala samarbetet Bergslagen Cycling - Sveriges ledtätaste och största cykelområde! Här hittar du cykelleder för alla: vi har mountainbike-leder av olika karaktär till exempel en tuffare svart led och en längre grön som passar Vasaloppsåkaren samt en teknikbana vid Lanna badgruva. http://www.bergslagencycling.se/

Frisbee - discgolf
Discgolfbanor finns vid Vattenparken i Fjugesta och Åsavallen i Mullhyttan. Vill man prova-på discgolf i Fjugesta kan man låna frisbee i Lekeberg kontaktcenter som du hittar i kommunhuset i Fjugesta. I Mullhyttan kan man låna frisbees på Ica Träffen mot pant som betalas tillbaka när frisbeen lämnas åter.

Fritidsfiske i Lekeberg
När du vill komma ut i friska luften och testa fiskelyckan finns det flera möjligheter i Lekebergs sjöar och vattendrag. Fiskekort finns att köpa på olika platser i Fjugesta, Mullhyttan eller Lekhyttan.

Hälsans stig i Fjugesta
Hälsans stig är en trygg och promenadvänlig slinga i Fjugesta. Hälsans stig är ca 4 kilometer lång och sträcker sig längs med gamla banvallen, genom centrum och via natursköna områden som Geijers äng och naturreservatet.

Motionsspår med utegym
Utegym finns i anslutning till motionsspåren i Mullhyttan, Åsavallen och i Bergaskogen, Fjugesta samt vid Lanna rekreationsområde. De är tillgängliga för alla, året om och kostar inget att använda.

Naturupplevelser och friluftsliv
Lekebergs kommun är rik på vacker natur. I kommunen finns 29 naturreservat varav två är kommunala reservat: Bergaskogen och Gökhults groddammar. Dessa två sköts av kommunen, övriga ansvarar Länsstyrelsen för. I Lekebergs kommun finns även tre av Bergslagsledens etapper med etappmålen Sixtorp och Stenbäcken.

Skåda fågel vid Vattenparken i Fjugesta
Vattenparken är en anlagd våtmark med betade strandregioner, ängar och åkermark. Vid reningsdammarna i Fjugesta har man under årens lopp observerat 100 olika fågelarter.