Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Information Lekeberg

Telefon: 0585-487 00

Fax: 0585-487 02

E-post:
information.lekeberg
@lekeberg.se

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

mån-tors 8:00 - 12:00 samt 13:00 - 16:30
fre 8:00 - 12:00 samt 13:00 - 16:00

Vanliga frågor om handikapp-omsorg

Vilka regler gäller för att man ska få ett parkeringstillstånd för handikapparkering?

Ett tillstånd får endast utfärdas till en rörelsehindrad person som har väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand. Du ansöker om parkeringstillstånd till den kommun du är folkbokförd i. Ansökan och mer information hittar du här.

Vilka typer av daglig verksamhet för funktionshindrade finns i kommunen?

I Lekebergs kommun kan du få individuellt stöd i arbete vilket betyder att du tillsammans med en av kommunens arbetsanpassare får det stöd som du behöver för att genomföra dina arbets- eller praktikuppgifter. Läs mer om Individuellt stöd i arbete här.

Lekebergs hunddagis bedrivs också som daglig verksamhet. Alla som arbetar på hunddagiset kommer att få lära sig om hundens beteende, vård och skötsel samt bidrar med god service åt hundägarna. Läs mer om hunddagis som daglig verksamhet här

På "Lilla paviljongen" får deltagarna en meningsfull dag med upplevelser, sinnesstimulering och gemenskap. Aktiviteter som bland annat fysisk träning, promenader, bad, musik och teknik erbjuds. Läs mer här.

Hur gör jag om jag behöver hjälp med avlastning med ett funktionshindrat barn?

Varje fall behandlas individuellt och olika stöd erbjuds beroende på vilka behov ni har. Kontakta LSS-handläggare Anne-Marie Alsiö på telefonnummer 0585 - 487 31.

Vad är bostadsanpassning?

Bostadsanpassning innebär att du som har en funktionsnedsättning och problem att utföra de dagliga aktiviteter du vill göra kan få hjälp att anpassa din bostad så att den blir tillgängligare för dig. Information om hur du ansöker och vem du ska kontakta hittar du här.

Vilka möjligheter finns att låna hjälpmedel om jag har nedsatt hörsel eller syn?

Hjälpmedel lånas kostnadsfritt av regionen. Har du behov av hjälpmedel kontakta kommunens arbetsterapeut på 0585 - 487 83. De har en telefonsvarare där du kan tala in ett meddelande så ringer de upp dig.

Vad erbjuder kommunen för personligt stöd?

Kommunen erbjuder personliga assistenter, ledsagarservice och kontaktpersoner. Ansöker gör du genom våra biståndshandläggare som har telefontid vardagar kl. 8:30 - 9:30.
Linda Johansson, 0585 - 489 05 och Kristina Michaelsen, 0585 - 488 15.