Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Kontakta Kommunen

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

måndag-torsdag 8-16.30
fredag 8-16

Dag före röd dag och afton 8-12

Rehabilitering

Arbetsterapeut

Arbetsterapeuterna har i huvudsak ansvar för bedömning och träning av aktivitetsförmåga och hjälper till att prova ut och ordinera hjälpmedel. Arbetsterapeuterna hjälper också till vid ansökan om bostadsanpassningsbidrag.

Om du efter skada eller sjukdom behöver hjälp att komma igång igen  är det arbetaterapeut och/eller sjukgymnast som efter behov kan hjälpa dig med specifik träning för att klara aktiviteter i det dagliga livet.

Sjukgymnast

Sjukgymnasten ansvarar för träning, sjukgymnastik, rådgivning, utprovning av gånghjälpmedel såsom rullatorer. Träningen ska leda till att bibehålla, förbättra eller återfå de fysiska funktioner som behövs i vardagen. Du kommer i kontakt med en sjukgymnast genom vårdcentralen.

Dagrehabilitering/hemrehabilitering

Dagrehabiliteringen vänder sig till dig som bor hemma och har behov av träning och aktiviteter t ex efter skada eller sjukdom. Du tränar mot ett mål för att förbättra eller bibehålla förmågor med syfte att vara så självständig som möjligt i vardagen. Du tränar i olika aktiviteter med stöd av undersköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut.

Hur ansöker jag?

Om du är intresserad av dagrehabilitering kontakta arbetsterapeut.