Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Information Lekeberg

Telefon: 0585-487 00

Fax: 0585-487 02

E-post:
information.lekeberg
@lekeberg.se

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

mån-tors 08.00-16.30
fre 08.00-16.00

Vård och behandling för missbruk

Vård och behandling

Präglas din tillvaro av missbruk eller beroende av alkohol, narkotika eller spel? Klarar du inte av att bryta mönstret på egen hand?

Då är du välkommen att kontakta en socialsekreterare för en ansökan om behandling. Vi utreder vilket stöd som kan passa för dig. Ett liv med missbruk medför ofta konsekvenser på olika livsområden som till exempel fysisk och psykisk hälsa, arbetsförmåga, ekonomi och boende. Kommunens socialtjänst samverkar med olika aktörer i samhället för att tillgodose dina behov.

Kommunen kan erbjuda motiverande och rådgivande samtal i öppenvård i egen regi. För att få samtal kan du ansöka om detta hos socialsekreterare eller till vår rådgivare Anders Johansson 0585-488 04.

Har du en närstående som har problem med alkohol eller beroendeframkallande medel?

Är du orolig och vill göra en anmälan ska du kontakta socialtjänsten. Du når oss via kommunens växel på telefon 0585-487 00 alternativt genom att ringa direkt till en socialsekreterare. Om en akut situation uppstår på kväll eller helg kontaktas socialjouren i Örebro. En socialsekreterare kommer då att ta kontakt med den person anmälan gäller och ta ställning till om en utredning ska inledas.