Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Kontakta Kommunen

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

måndag-torsdag 8-16.30
fredag 8-16

Dag före röd dag och afton 8-12

Nyanlända

En framgångsrik integration är viktig för kommunens tillväxt, välfärd och utveckling. Lekebergs kommun får årligen ett anvisningstal från Länsstyrelsen gällande hur många nyanlända vår kommun ska ta emot. Antalet nyanlända kan skifta från år till år beroende på kommunens förutsättningar till en lyckad integrering och behovet i världen.

Kommunen jobbar aktivt med hela integrationsprocessen, från mottagande och bosättning till utformandet av strategiska styrdokument. Ansvaret för mottagande och bosättning av anvisade i Lekebergs kommun ligger under avdelningen för Näringsliv, integration och arbetsmarknad (NIA).

Genom Arbetsförmedlingen påbörjar nyanlända i Lekebergs kommun en etableringsplan vilket innefattar SFI (Svenska för invandrare), samhällsorientering samt arbetsmarknadsnära insatser. NIA erbjuder språkpraktik med handledning både internt på Jobb- och praktikcenter eller via externa aktörer. NIA har också ett samarbete med civilsamhället och näringslivet. 

En portal för ​​nyanlända

Svensk flagga och texten informationsverige.se guiden till svenska samhället

Informationsverige.se är länsstyrelsernas webbplats med information om Sverige för dig som är asylsökande eller nyligen har fått uppehållstillstånd. Länk till Information om Sverige.

بوابة للوافدين الجدد

یک پورتال برای تازه واردان

መኽፈት ንሓደስቲመጻእተኛታት

یک وبگاه برای تازه واردها به سوئد

A portal for new arrivals

Den här portalen vänder sig till dig som är ny i Sverige och enkelt och snabbt vill hitta information om det svenska samhället. Här finns allt samlat på flera olika språk, på en och samma plats.

Länk till Information om Sverige

Svensk flagga och texten informationsverige.se guiden till svenska samhället