Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Kontakta Kommunen

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

mån-tors 8:00 - 16:30
fre 8:00 - 16:00

Nyanlända

En framgångsrik integration är viktig för kommunens tillväxt, välfärd och utveckling. Varje år får kommunen ett anvisningsantal av Migrationsverket - det är de antal nyanlända med flyktingstatus som kommunen är skyldig att ta emot. Anvisningsantalet för 2018 är 20 personer.

Utöver de personer som Migrationsverket anvisar till Lekebergs kommun kan nyanlända själva välja att bosätta sig i kommunen - de som gör det kallas för egen bosättare. Kommunen är skyldig att ta emot, bosätta och verka för att alla nyanlända får en god etablering här.

Kommunen jobbar aktivt med hela integrationsprocessen, från mottagande och bosättning till utformandet av strategiska styrdokument. Ansvaret för mottagande och bosättning av anvisade i Lekebergs kommun ligger under Arbetsmarknad- och integrationsenheten. 

Genom Arbetsförmedlingen påbörjar nyanlända i Lekebergs kommun en etableringsplan vilket innefattar SFI (Svenska för invandrare), samhällsorientering samt arbetsmarknadsnära insatser. Arbetsmarknad- och integrationsenheten erbjuder språkpraktik med handledning både internt på Jobb- och praktikcenter eller via externa aktörer. Arbetsmarknad- och integrationsenheten har ett utbrett samarbete med civilsamhället och näringslivet. 

En portal för ​​nyanlända

بوابة للوافدين الجدد

یک پورتال برای تازه واردان

መኽፈት ንሓደስቲመጻእተኛታት

یک وبگاه برای تازه واردها به سوئد

A portal for new arrivals

Den här portalen vänder sig till dig som är ny i Sverige och enkelt och
snabbt vill hitta information om det svenska samhället. Här finns allt
samlat på flera olika språk, på en och samma plats.

Länk till Information om Sverige