Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Lekebergs kommuns Kontaktcenter

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

måndag - fredag 8-16
Lunchstängt alla dagar 11.45-12.45

Dag före röd dag och afton 8-12

Stöd till barn och ungdomar

Alla mår dåligt ibland. Man kan inte alltid vara glad och man behöver tillåta sig själv att känna det man känner. Ibland fungerar inte livet som man vill. I perioder kan man uppleva att man saknar självförtroende eller tillit till att saker och ting kommer att lösa sig på det sätt man önskar.
Om du känner att du inte mår bra får du här tips om vart du kan vända dig för att få hjälp.

Källa: Fotoakuten

Har du behov av akut hjälp?

Här finns telefonnummer som du kan ringa till om du upplever att du behöver akut hjälp vid psykisk ohälsa för barn eller unga.

Vänd dig hit när det är akut

Verksamheter för hjälp och stöd

För dig som bor i Lekebergs kommun finns flera olika verksamheter som kan hjälpa dig. Vet du inte vem du ska kontakta ska vi hjälpa dig att hitta rätt.

Elevhälsan är en verksamhet inom skolan som erbjuder medicinsk, psykologisk, social och specialpedagogisk kompetens. Du kommer i kontakt med elevhälsan via barnets skola.

Dygnet runt kan du ringa sjukvårdsrådgivningen för att få rådgivning av en sjuksköterska om var du i första hand bör vända dig. Telefonnummer 1177

Du som känner ångest, oro och nedstämdhet kan också vända dig till din vårdcentral.

Du kan kontakta ungdomsmottagningen om du vill prata med någon om sex eller om personliga problem.

UMO - ungdomsmottagningen på nätet. UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan du få svar och stöd när du känner dig nere.

BUP tar man emot barn och ungdomar upp till 18 år med allvarliga psykiska problem. Man utreder, behandlar och ger stöd till barn och deras familjer.

På webbplatsen ätstörning.se finns information kring ätstörning. Där hittar du också länkar för kontakt med Länsenheten för ätstörningar i Örebro.

BRIS kan alla under 18 år ringa, mejla eller chatta för att prata med en vuxen om vad som helst. Det är gratis och ingen kan se att det är du som ringer eller att du har ringt. Du behöver inte tala om vem du är och du bestämmer själv vad du vill prata om. Om du vill kan du också skriva till en vuxen på BRIS eller chatta i BRIS-chatten.

Telefonnummer: 116 111
Webbplats: bris.se

Du som är mellan 13 och 25 år och har problem med alkohol eller droger kan få hjälp och stöd av Maria ungdom. Stöd erbjuds även till närstående samt till dig som känner oro för en ung människa i din omgivning. Du kan ringa anonymt och ställa frågor.