Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Vi bygger om och gör biblioteket i Fjugesta större

Bygget är redan igång och biblioteket förväntas vara klart under senare delen av 2018. De större lokalerna kommer att innehålla en utställningshall, en plats för barnen samt plats för att ta emot och möta grupper att finnas. Dessutom kommer det att finnas en ungdomshörna.

Bygget kommer att innebära begränsad verksamhet i biblioteket. Det betyder att medier för barn och ungdomar, tidningsläsning och skönlitteratur för vuxna kommer att prioriteras.

Barnhörna och utställningshall

De större lokalerna kommer att innebära fokus på en mötesplats för alla människor med uppmuntran till samtal och dialog. En teaterscenograf kommer tillsammans med högstadieelever att arbeta fram en barnhörna med temat skattkammare.  Det kommer också skapas en ungdomshörna som är kopplad till ungdomslitteraturen. I en del av biblioteket kommer också kommunens första utställningshall att byggas.

Renovering i två etapper

Renoveringen är uppdelad i två etapper.
I första etappen spärras ena delen av biblioteket av med en provisorisk vägg.
Bakom den väggen bygger man klart den ena halvan av biblioteket och utställningshallen. Det utrymmet tillhörde förut Lebo/Leko som flyttat till andra lokaler.

I andra etappen, i slutet av sommaren, börjar ombyggnationen av den andra delen. Biblioteket väntas vara färdigställt under senare delen av 2018.

Senast publicerad: 2018-03-27