Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Stöd till dig som har en anhörig på kommunens äldreboenden

Har du en anhörig på kommunens äldreboenden? Nu kan ni prata med varandra via videosamtal. Ring avdelningen så hjälper de till. Om du som anhörig känner att du behöver stöd eller behöver prata med någon har du även möjlighet att ringa vår stödtelefon.

En man och en kvinna sitter i en soffa och tittar på en I-pad.

Videosamtal

För att kunna ringa videosamtal behöver du ha en smart mobiltelefon eller en surfplatta med uppkoppling. Vi använder appen Google Duo som du behöver ladda ner om du inte redan har den installerad.

Kommunens boenden har surfplattor som de boende kan använda. Surfplattan läggs i spritade påsar som byts ut och rengörs mellan varje användning.

För att ringa videosamtal ringer du först till avdelningen som hjälper den boende att ringa upp dig. Har du inte använd Google Duo tidigare så hjälper personalen dig.

Stödtelefon

Den här situationen är en påfrestning på många sätt. Om du som anhörig känner att du behöver stöd eller behöver prata med någon för egen del, är du varmt välkommen att ringa vår stödtelefon. Du når stödtelefonen via kommunens växel måndag-fredag kl. 9-12 samt 13-15. Ring 0585-487 00 och be om att få bli kopplad till stödtelefonen.

Senast publicerad: