Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Parkeringsplatser, vändplatser och förändringar i trafiksituationen vid Lekebergsskolan

Information till dig som åker bil och ska lämna eller hämta barn vid Lekebergsskolan och Gunghästen i Fjugesta. Observera att Kyrkvägen delvis endast är öppen för skolbuss och varutransporter.

Här kommer viktig information till dig som ska lämna eller hämta barn vid Lekebergsskolan. För att få till en säker och trygg trafikmiljö så har en del förändringar skett vid skolan. Från parkeringen vid Kyrkvägen har två övergångsställen lagts till för att man säkert ska kunna ta sig över Kyrkvägen till skolan. Den sträckan av Kyrkvägen, mellan Gunghästen och korsningen Kyrkvägen/Tegelgatan, är också endast öppen för skolbuss och varutransporter för att minimera antalet fordon vid skolan. Se den gulmarkerade sträckan på kartan.

Grundsärskolan
Du som ska till grundsärskolan lämnar och hämtar ditt barn vid vändplatsen närmast skolan.

Lekebergsskolan F-6 och 7-9
Du som ska lämna skolbarn vid Lekebergsskolan F-6 eller 7-9 har två alternativ. Antingen vid vändplanen bakom skolan vid Tegelgatan eller vid vändplanen vid parkeringen bredvid Kyrkvägen.

Gunghästen
Du som ska till Gunghästen kan parkera framför förskolan eller på parkeringen vid Kyrkvägen. Observera att Kyrkvägen bitvis bara är öppen för skolskjuts och varutransporter.

Har du frågor kan du ringa Kontaktcenter 0585-487 00.

Bild över Lekebergsskolan.

Senast publicerad: