Lekebergs kommun
Lekebergs kommun
Bild på coronaviruset

Nästan alla på särskilt boende och med hemtjänst har fått första dosen vaccin

Hittills har 182 personer vaccinerats inom kommunens äldreomsorg. Utöver det har vaccinering av personal också påbörjats.

Vi har ungefär 10 kvar att vaccinera under nästa vecka annars har alla som vill, och som bor på särskilt boende eller har hemsjukvård, blivit vaccinerade med första dosen. Vi har vaccinerat 100 denna vecka och förra veckan vaccinerades 82, så totalt 182 har vaccinerats fram till och med idag, berättar Monika Gustavsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Lekebergs kommun.

Personal som arbetar inom hemtjänst eller på särskilt boende har också möjlighet att vaccinera sig mot covid-19. Den vaccinationen sker inne på Conventum i Örebro. Tiderna tog snabbt slut men några medarbetare hann boka in sig och har fått den första dosen.

Fördjupad information om vaccineringen

Det är Folkhälsomyndigheten som har prioriterat vilka personer som ska erbjudas vaccination först. De som har störst behov av att skyddas mot att bli allvarligt sjuka ska få vaccin först. Det är följande personer:

  • Du som bor på ett särskilt boende för äldre eller har hemtjänst.
  • Du som arbetar nära personer som bor på särskilda boende för äldre eller arbetar inom hemtjänsten.
  • Du som är vuxen och bor tillsammans med någon som har hemtjänst.

Personer som bor i kommunens särskilda boenden eller som har hemtjänst vaccineras av kommunens medarbetare. Vaccinering av personal sker däremot inne i Örebro.

Information om vaccineringen på 1177 vårdguiden.

 

Senast publicerad: