Lekebergs kommun
Lekebergs kommun
Svenskt näringslivs logga på tegelvägg

Lekebergs företagsklimat på fjärde plats i länet

Idag släppte Svenskt Näringsliv sin årliga ranking över svenska kommuners företagsklimat. Bäst i Örebro län är Ljusnarsbergs kommun på plats 58 och Lekebergs kommun hamnar på plats 98 i Sverige.

Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag. 2021 års ranking utgörs till två tredjedelar av enkätsvar från 32 000 företagare. I den sista tredjedelen väger Svenskt Näringsliv även in statistiska faktorer från SCB och UC.

I dagens siffror från Svenskt Näringsliv så rankas Ljusnarsbergs kommun som bäst i Örebro län med placeringen 58. Lekeberg hamnar på plats 98 i Sverige och tappade därmed placeringar från tidigare år.

– Det är ju signaler som vi självklart tar på stort allvar. Företagsklimatet är ju en viktig fråga för Lekeberg, och vi behöver vända den nedåtgående trenden. Det lokala näringslivet är en helt grundläggande förutsättning för att kommunen överhuvudtaget ska finnas. Vi är mitt uppe i en process där vi tar fram ett strategiskt näringslivsprogram och vi jobbar också med en förnyad översiktsplan som ger oss kraft att vara en bra kommun för företagare över tid, säger Kommunstyrelsens ordförande Johan Niklasson.

Placeringar i den nationella rankingen:

Ljusnarsberg: 58

Askersund: 69

Karlskoga: 83

Lekeberg: 98

Kumla: 106

Örebro: 131

Laxå: 154

Hallsberg: 216

Degerfors: 267

Lindesberg: 273

Hällefors: 288

Nora: 289

Se hela rankinglistan på Svenskt Näringslivs webbplats.

Senast publicerad: