Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Lekebergs bibliotek är stängt
9 juli - 10 augusti

På grund av ombyggnation av biblioteket håller verksamheten stängt mellan 9 juli och 10 augusti. Lekebergs bibliotek kommer att få större lokaler med bland annat barnhörna och utställningshall.

Under våren har biblioteket haft begränsad verksamhet, vilket också fortsätter tills ombyggnationen är klar under hösten. Det betyder att medier för barn och ungdomar, tidningsläsning och skönlitteratur för vuxna kommer att prioriteras.

Barnhörna och utställningshall

De större lokalerna kommer att innebära fokus på en mötesplats för alla människor med uppmuntran till samtal och dialog. En teaterscenograf kommer tillsammans med högstadieelever att arbeta fram en barnhörna med temat skattkammare.  Det kommer också skapas en ungdomshörna som är kopplad till ungdomslitteraturen. I en del av biblioteket kommer också kommunens första utställningshall att byggas.

Renovering i två etapper

Renoveringen är uppdelad i två etapper.
I första etappen spärras ena delen av biblioteket av med en provisorisk vägg.
Bakom den väggen bygger man klart den ena halvan av biblioteket och utställningshallen. Det utrymmet tillhörde förut Lebo/Leko som flyttat till andra lokaler.

I andra etappen, i slutet av sommaren, börjar ombyggnationen av den andra delen. Biblioteket väntas vara färdigställt under hösten 2018.

Läs mer på bibliotekets webbplats

Senast publicerad: 2018-06-18