Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Lekeberg klättrar - fortfarande kommunen med bäst företagsklimat i länet

Lekebergs kommun klättrar stadigt uppåt i Svenskt Näringslivs ranking över företagskommuner i landet, och är fortfarande nummer ett i länet. För några år sen, 2012, låg Lekebergs kommun på plats 202 av Sveriges 290 kommuner. Förra året hade Lekeberg plats 26 och i år har kommunen nått plats 14!

Dagens rankingsläpp från Svenskt Näringsliv visar att Lekebergs kommun har det bästa företagsklimatet i länet. Syftet med rankingen är att visa var i landet det är bäst att etablera sitt företag och Lekebergs kommun har sen 2012 klättrat från plats 202 till plats 14. Kommunstyrelsens ordförande Wendla Thorstensson är positiv till utvecklingen:

- Det är otroligt glädjande! Det bevisar att det finns ett gott samarbete mellan näringslivet, kommunen och invånarna. Alla i kommunen bidrar på något sätt till den positiva utvecklingen, säger Wendla Thorstensson, kommunstyrelsens ordförande i Lekeberg.

God dialog

En framgångsfaktor är att bibehålla den goda dialog som finns mellan kommun och näringsliv.

- En bra dialog bidrar till ökad förståelse för varandras villkor och förutsättningar. Vi försöker också att vara lyhörda för företagens behov inom områden där vi kan påverka, säger Anna Andréasson, näringslivs- och utvecklingschef i Lekebergs kommun.

Ett viktigt område är utbyggnation av bredband på landsbygden i Lekeberg.

- Efter ett gediget arbete erbjuds nu 90 % av hushållen och företagen på landsbygden anslutning till fibernät. Det är vi förstås både stolta och glada över, säger Anna Andréasson, näringslivs- och utvecklingschef.

Vill fortsätta utvecklas

Trots att Lekebergs kommun nu ligger i topp så finns det fortfarande områden att arbeta vidare med.

- De områden som vi behöver utveckla är upphandlingar och samverkan mellan skolan och näringslivet. Där kan vi bli ännu bättre och lära barnen om entreprenörskap i tidig ålder, fortsätter Anna Andréasson.

Läs mer här:

http://www.foretagsklimat.se/lekeberg

www.svensktnaringsliv.se/orebro

 

Senast publicerad: 2018-10-02