Lekebergs kommun
Lekebergs kommun
Barn som plockar skräp

Lekeberg kan bli Sveriges bästa skräpplockarkommun

Under våren har 1379 barn i kommunens förskolor och skolor engagerat sig i Skräpplockardagarna. Skräpplockardagarna är Håll Sverige Rents kampanj där barn och unga plockar skräp och lär sig om nedskräpning – konsekvenser och lösningar.

Skräpplockning har varit en återkommande aktivitet hos kommunens förskolor och skolor under flera års tid och är en viktig del av kommunens långsiktiga miljöarbete.

Det är väldigt roligt att se att så många barn har varit delaktigt i Skräpplockardagarna, men jag är inte förvånad då vi har väldigt engagerade medborgare i kommunen. Att vara delaktig i ett sådant här projekt gör att barnen, med egna ögon, får se vilka konsekvenser nedskräpningen har på vår natur, säger Johan Niklasson, kommunstyrelsens ordförande.

I fredags stod det klart att Lekebergs kommun är en av de kommuner som har engagerat flest barn i förhållande till antal barn i kommunen. Tio finalister tävlar nu om en konsert med Panetoz. Vinnaren utses 28 maj.

Om skräpplockardagarna

Skräpplockardagarna är Håll Sverige Rents kampanj där barn och unga plockar skräp och lär sig om nedskräpning – konsekvenser och lösningar. Håll Sverige Rent arbetar med barn för att skapa medvetenhet kring nedskräpning, vilket vi vet leder till ändrade attityder och beteenden.

Följande kommuner är finalister i kommuntävlingen 2020: Arvidsjaur, Fagersta, Finspång, Flen, Gullspång, Härjedalen, Lekeberg, Skinnskatteberg, Svenljunga och Övertorneå

Mer information

Senast publicerad: