Lekebergs kommun
Lekebergs kommun
Skylt på en vägg svenskt näringsliv

Lekeberg behåller sin förstaplats i årets ranking av kommuners företagsklimat

Lekeberg är kvar i topp i Örebroregionen när Svenskt Näringsliv redovisar sin ranking av svenska kommuners företagsklimat

Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag. 2020 års ranking utgörs till två tredjedelar av enkätsvar från 32 897 företagare. I den sista tredjedelen väger Svenskt Näringsliv även in statistiska faktorer från SCB och UC.

Årets rankning visar att Lekeberg behåller sin förstaplats i Örebroregionen men kommunen tappar ett antal platser i den nationella rankningen.

Glädjande att se att vi fortsatt är rankade som etta i länet, men för oss är det ändå bitterljuvt då vi fallit från vår tidigare placering. Det har varit en del förflyttningar på de positioner som i huvudsak har kontakt med näringslivet så nu när vi är full styrka igen så har jag en positiv känsla inför framtiden, säger Kommunstyrelsens ordförande Johan Niklasson.

Placeringar i den nationella rankingen

Lekeberg: 46

Ljusnarsberg: 49

Laxå: 107

Kumla: 111

Askersund: 122

Hallsberg: 150

Örebro: 155

Karlskoga: 177

Degerfors: 217

Lindesberg: 285

Nora: 287

Hällefors: 288

Se hela rankinglistan på företagsklimats webbplats

Senast publicerad: