Lekebergs kommun
Lekebergs kommun
Inger Jonsson ser glad ut med en blombukett och diplom

Inger Jonsson och Louise Arvidsson har gjort årets frivilliginsats

Socialnämnden har valt att uppmärksamma det fina arbetet och tilldelar vinnarna i Årets frivilliginsats en summa på 10 000 kronor. Summan ska tillfalla ett lokalt ändamål som riktar sig till seniorer.

Inger Jonsson fick oväntat besök under sitt jobbpass på kvällen. Hon verkade överraskad när Annica Zetterholm (c), Kjell Edlund (s) och Ann-Marie Gustafsson, förvaltningschef, kom för att berätta att socialnämnden utsett henne och Louise Arvidsson till pristagare av Årets frivilliginsats. Louise kunde inte närvara vid prisutdelningen men får fira ihop med Inger i efterhand.

Innan den här pandemin så hade vi stationsträning i gympasalen men när det blev inställt så tänkte vi att någonting måste vi ju göra! Då startade vi upp en grupp för stavgång med olika stationer där vi stannar och gör olika övningar runt elljusspåret i Mullhyttan. Vi kör två gånger i veckan, måndagar och torsdagar. Vi tränar på balans och rörlighet som man behöver som äldre. Vi tycker det är kul Louise och jag, säger Inger Jonsson.

Priset delades ut med följande motivering:

Du har blivit nominerad för dina frivilliga insatser som ger glädje och nytta åt äldre personer i Lekebergs kommun. Genom att du har arrangerat promenader med stationsträning så har du skapat en mötesplats för seniorer och bidragit till andras välbefinnande.

Priset uppmärksammar initiativ

Årets frivilliginsats har instiftats för att kommunen har en stor verksamhet som riktar sig mot kommunens äldre invånare där vi ser ett stort ideellt arbete utföras av frivillig- och intresseorganisationer och priset ska uppmärksamma dessa insatser.

Senast publicerad: