Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Handlingsstöd åt äldre införs med anledning av Coronapandemin

Personer som är över 70 år och bor i Lekebergs kommun kan nu få hjälp med att handla livsmedel och andra viktiga varor. Anledningen till beslutet är att äldre enligt rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten ska undvika sociala kontakter för att undvika smitta.

Nu upprättar Lekebergs kommun en service till kommuninvånare som är över 70 år, den innefattar stöd med handling/hämtning av matvaror.

Äldre personer som dessutom saknar stöd från närstående och anhöriga kan ansöka om att få hjälp av kommunen att handla mat och andra förnödenheter, säger Gustav Olofsson, kommundirektör.

Kommuninvånare kan ansöka om handlingsstöd via ett webbformulär på hemsidan eller via telefon till receptionen på Avdelningen för Näringsliv, Integration och Arbetsmarknad (NIA).

Den här insatsen är otroligt viktig för kommunens äldre invånare. I och med detta kan våra äldre följa rekommendationen att undvika sociala kontakter i största möjliga mån, säger Johan Niklasson, kommunstyrelsens ordförande.

Beslutet om handlingsstöd åt äldre gäller fram till den 1 juni, men kan komma att förlängas vid behov. Stödet är kostnadsfritt och utförs i mån av tid.

Är du 70 år eller äldre och behöver hjälp med att handla?

Behöver du hjälp med att handla livsmedel så kan du ansöka om stöd digitalt via kommunens hemsida eller telefon. Du kan som mest få hjälp med handling en gång i veckan. Stödet är kostnadsfritt och utförs i mån av tid, men dina varor betalar du själv.

Ansök digitalt: www.lekeberg.se/fixarservice
Ansök via telefon: 0585-487 59, måndag-fredag 08.00-17.00

Senast publicerad: 2020-03-26