Lekebergs kommun
Lekebergs kommun
Henrik Hult och Kjell Edlund

Kjell Edlund och Henrik Hult.

Första spadtaget för nya parhus i Mullhyttan

Nu har själva bygget av parhusen i mullhyttan påbörjats. På fredagen 20 augusti togs det första symboliska spadtaget. Tre stycken parhus ska byggas och husen beräknas stå färdiga under våren 2022.

På fredagen 20 augusti togs det första symboliska spadtaget. Henrik Hult, ordförande LekebergsBostäder och Kjell Edlund, vice ordförande LekebergsBostäder, fick äran att utföra symbolhandlingen som inledde byggstarten.

LekebergsBostäder står bakom byggnationen och kommer att bygga tre parhus i Mullhyttan med totalt sex lägenheter om vardera 70 kvadratmeter. Adresserna till de tre nya parhusen blir Höglundavägen 7 -11 och husen beräknas stå färdiga under våren 2022.

Vi vill att hela kommunen ska växa. Då kan det inte bara vara i våra två tätorter, utan Mulhyttan måste också utvecklas. Vi hoppas och tror, från Lekebergsbostäders sida, att det här bara är början och att vi kan fortsätta att bygga, säger Ordförande för Lekebergsbostäder Henrik Hult.

Byggnationen av parhusen är viktig för utvecklingen i hela kommunen, att få igång en flyttkedja så att fler barnfamiljer får möjligheten att bo i Mullhyttan. Så att det blir fler barn i förskolan och skolan. Det blir då ett bättre underlag för butiker och matställen i Mullhyttan och det gynnar också föreningslivet, säger Kjell Edlund, vice ordförande för Lekebergsbostäder.

Bakgrunden är att det inte byggts något nytt i Mullhyttan sedan slutet på 1980-talet och en efterfrågan från framförallt äldre villaägare har lett till att Lekebergsbostäders styrelse beslutade att bostadsbolaget skall satsa på nybyggnation i Mullhyttan. Entreprenaden kommer att utföras av byggföretaget NA-Bygg från Hallsberg.

Ritning mullhyttan

Ritning över fasadernas utseende.

Ritning över planlösning lägenheterna

Ritning över lägenheternas planlösning.

Ritning över fastigheternas placering.

Ritning över fastigheternas placering.

Senast publicerad: