Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

"Företagszafari" för att hylla jobbskapare i Lekeberg

Svenskt näringsliv besökte Lekebergs kommun på fredagen med anledning av att vår kommun utsetts till den mest företagsamma i länet! För att uppmärksamma detta visades ett axplock av de verksamheter och eldsjälar som finns i kommunen via en safari med buss, kallad "företagszafari".

Syftet med rundturen var att hylla de jobbskapare som finns i kommunen. Ett annat syfte med aktiviteten var också att behålla och utveckla attityden till näringslivsfrågor i kommunen bland politiker, tjänstepersoner, media och allmänheten.

Många företag i kommunen

I Lekebergs kommun bor cirka 7 800 invånare och det finns 955 företag, varav 600 egenföretagare. Via safarin med Mullhyttans buss lyftes en del av de olika branscher som finns i kommunen: lantbruk, jordbruk, bygg, handel, besöksnäring, upplevelse och industri.

Företagarna fick antingen hoppa på bussen och delge information om sin verksamhet, men det gjordes också några stopp på vägen. Bussen startade vid torget i Fjugesta och fortsatte mot Fjugesta södra, Mullhyttan, Vekhyttan, Lekhyttan och Lanna/Hidinge.

Läs gärna krönikan om Lekebergs kommun och "företagszafarin" här

På väg mot Fjugesta södra! Representant från Lekebergs måleri & entreprenad berättar om de hyresrätter man byggt

Näringslivschef i Lekebergs kommun, Anna Andréasson, blir intervjuad av P4 Örebro

En glad tupp på Jannelunds gård

Får och lamm på Jannelunds gård

Kort presentation från Alltid grillat på Lanna bokcafé

Lekebergs kommun ordnade aktiviteten i samarbete med Lekebergs sparbank och Svenskt näringsliv. Andra representanter som fanns med var B.R.A maskiner, Hallagården, Jannelunds gård, Komtek, Lanna lodge, OKQ8 Macken i Lekeberg, Ung företagsamhet och Vekhyttegården.

Senast publicerad: 2018-04-25