Lekebergs kommun
Lekebergs kommun
Familjen Schneider på Berga gård, årets företagare 2021

Årets Företagare 2021: familjen Schneider på Berga gård

Organisationen Företagarna delar ut priset för att synliggöra företagare, som genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sin verksamhet och göra bättre affärer.

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare.

På den digitala företagsfrukosten onsdag 2 juni så meddelades det vilken företagare som vinner Årets företagare 2021. Ulrika Rönström från Företagarna överräckte priset och Johan Niklasson, kommunstyrelsens ordförande, läste upp följande nominering på frukostmötet:

Hos årets företagare odlas det mesta av hönsens mat, lin och raps för olja samt gräs till frö och ensilage. Mitt på gården ligger ett skafferi som erbjuder möjligheter för besökare att köpa och smaka på egenproducerad ostkaka och glass. Skafferiet har blivit en reseanledning till Lekebergs kommun för att fika, äta och njuta av närproducerade produkter. De har blivit årets företagare för att de driver sitt företag med tydligt fokus på att stärka den egna kommunen, tänka hållbart, cirkulärt och ekologiskt. De har satsat och fortsatt att satsa, trots ett år av pandemi har de ett bra resultat. Framtiden är liksom jorden cirkulär, närproducerad och hållbar.

Årets företagare 2021: familjen Schneider på Berga gård, en gård med anor från 1600-talet.

Vi är så stolta och glada, men idag hinner vi inte fira. Vi har massor att göra både med ett försenat vårjordbruk och vi måste göra mycket glass nu, säger vinnarna Claes, Carolina och Lisa Schneider med ett skratt.

Tidigare års vinnare av Årets företagare i Lekebergs kommun.

Senast publicerad: