Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Lekebergs kommuns Kontaktcenter

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

måndag - fredag 8-16
Lunchstängt alla dagar 11.45-12.45

Dag före röd dag och afton 8-12

Årets företagare i Lekebergs kommun

Företagarna i Örebro län tar varje år fram Årets Företagare i Lekebergs kommun.

Årets företagare 2024

Ett stort grattis till Veronica Rasch med företaget Rach your beauty stylist som vann pris som Årets unga företagare i Lekeberg och ett stort grattis till Mikael och Theresa Boman med företaget Brightec Group som korades till Årets företagare.

Det var igår som Företagarna korade Årets företagare i Lekeberg. Under en härlig lunch på Vekhyttegården delade Företagarna ut priset för Årets Unga Företagare Lekeberg och Årets Företagare Lekeberg. Dessa fina utmärkelser erkänner och hyllar enastående prestationer inom näringslivet i Lekeberg.

Årets Företagare 2023 

Årets företagare 2023

Ancki Hellström från Bolist Fjugesta järn och färg med motivering:

Anki är en ung företagare som är väldigt engagerad i företagslivet i Fjugesta, hon har ambitionen om att samverka med andra aktörer. Dessutom är Ancki ordförande i centrumföreningen och hon skapar möjligheter för andra entreprenörer att sätta sina produkter/tjänster i rampljuset under t ex egna evenemang och sina sociala medier. Ancki och hennes kollegor har ett mycket öppet och snabbt sätt att kommunicera med kunder och leverantörer. Hon har ett fantastiskt driv, är otroligt serviceminded och man får proffs hjälp alltid.

Årets företagre 2022

Rebecca Andersson och Linda Larsholt från Pinklish food truck med motiveringen:

Det blir närmast lapp på luckan när dessa två modiga företagare driver sin verksamhet. En av Sveriges mästare slår sig samman med en annan stjärna, de kastar loss från anställning och magi skapas. Kunderna bjuds dessutom in till att göra samma sensationella resa hemma. Här sprids både glädje och smaker. Det ska vara skönt, det ska vara grönt - och en hel del rosa.

årets företagare 2021

Årets företagare 2021

Familjen Schneider på Berga gård med motiveringen:

Hos årets företagare odlas det mesta av hönsens mat, lin och raps för olja samt gräs till frö och ensilage. Mitt på gården ligger ett skafferi som erbjuder möjligheter för besökare att köpa och smaka på egenproducerad ostkaka och glass. Skafferiet har blivit en reseanledning till Lekebergs kommun för att fika, äta och njuta av närproducerade produkter.

De har blivit årets företagare för att de driver sitt företag med tydligt fokus på att stärka den egna kommunen, tänka hållbart, cirkulärt och ekologiskt. De har satsat och fortsatt att satsa, trots ett år av pandemi har de ett bra resultat.

Framtiden är liksom jorden cirkulär, närproducerad och hållbar.

Flera personer står ute i solen.

Årets företagare 2020

Johan, Christian och Fredrik Wennerlund, Sällvens Entreprenad AB med motiveringen:

Bröderna Wennerlund driver framgångsrikt företaget Sällvens Entreprenad AB i sin hemkommun. Johan, Christian och Fredrik har på ett jordnära och affärsmässigt sätt byggt upp ett lönsamt jordbruk och åkeri på familjegården. I sin verksamhet möter de både små och stora företag. Bröderna firar snart 100 års jubileum på gården och allting pekar mot en stark, miljömedveten och stabil fortsättning för Sällvens Entreprenad AB.

Årets företagare 2019

Tidigare när utmärkelsen delades ut fick man den för föregående år. Alltså pristagaren som fick priset på våren 2019 fick pris som Årets företagare 2018. 2020 gjordes detta om och den som fick priset på våren 2020 blev istället utsedd till Årets företagare 2020. Därför var det ingen som fick utmärkelsen Årets företagare 2019.

Årets företagare 2018

Björn Sahlqvist, Lekebergs Måleri & Entreprenad AB med motiveringen:

På ett lyckosamt sätt bygger Björn Sahlqvist bostäder i sin hemkommun. Dessa bostäder fyller människors olika behov av boende och nybyggnationer möjliggör en rotation på bostadsmarknaden. Satsningarna gagnar, förutom den enskilda människans behov av boende, även samhällsnyttan och en positiv samhällsutveckling i Lekebergs kommun. Sammantaget gör detta Lekebergs kommun till en mer attraktiv plats att leva, verka och bo på.

Årets företagare 2017

Håkan och Gunnel Wahlstedt, Hidinge Gård AB, med motiveringen:

Med sin Lekebergsbaserade verksamhet bidrar Årets Företagare till upprätthållande av en attraktiv landsbygd i Lekeberg och till de miljövärden som är beroende av en aktiv jordbruksverksamhet.

Med stort engagemang och idérikedom har de över tid utvecklat en hållbar verksamhet med hög kunskap, miljömedvetenhet, bra djurhållning och EU:s lägsta antibiotikaanvändning.

Som pilotgård för Odling i balans har de utvecklat och drivit miljöfrågorna inom lantbruket genom biodiversitet som lärkrutor, bra växtnäringsutnyttjande, behovsanpassad gödsling och bekämpning, skyddszoner, säker hantering av bekämpningsmedel och drivmedel med mera.

De har på ett framgångsrikt sätt, lyckosamt kombinerat uppfödning av friska matgrisar med låg antibiotikaanvändning samt produktion av växtodling - spannmål och potatis - med stor hänsyn tagen till miljövärden.

Årets företagare 2016

Bild på prisutdelningen

Från vänster: Christer Bengtsson, VD Lekebergs Sparbank, pristagarna Ann-Christine Bergstedt, VD och företagsledare Nemax Miljöhantering AB, Janne Borg, miljörådgivare Nemax Miljöhantering AB, Wendla Thorstensson, kommunstyrelsens ordförande i Lekebergs kommun och Annelie Bergwall, ordförande Företagarna.

Vinnarna 2016 var Nemax Miljöhantering AB. Juryns motivering lät "Sedan starten 1991 har Nemax Miljöhantering AB utvecklats från att hantera farligt avfall till att vara expert på miljöhantering. Ann-Christine Bergstedt, VD och företagsledare, är tillsammans med sina 9 anställda goda förebilder i den tuffa och krävande miljö- och avfallsbranschen. Företaget utgår från Skoftesta Gård i Lekebergs kommun och arbetar målmedvetet och fokuserat för en god miljö och hållbar utveckling.

 Årets företagare 2015

Bild på Årets företagare 2016

Ägarna Pelle Johansson och Niklas Neuendorff, Wasa Sweden AB

Vinnarna 2015 var Wasa Sweden AB. Motiveringen lät "Wasa Sweden AB har med stort engagemang och idérikedom utvecklat en verksamhet som verkar på en global marknad. De har på ett framgångsrikt sätt lyckats kombinera tillverkning i Asien med produktutveckling och slutförädling på huvudkontoret i Fjugesta”.

Text