Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Kontakta Kommunen

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

måndag-torsdag 8-16.30
fredag 8-16

Dag före röd dag och afton 8-12

Mottagningsteamet

-Rätt stöd mot arbete och försörjning

Bild på kvinna på väg

Tycker du det är svårt att veta vem du ska vända dig till när det gäller arbete och försörjning? Mottagningsteamet är en sluss in till samhällets samlade resurser och insatser.

På grund av Covid-19 pandemin arbetar Mottagningsteamet just nu på distans. Detta betyder att vägledning och stöd från oss i första hand sker via telefon.

I Mottagningsteamet arbetar handläggare från Lekebergs kommun, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och sjukvården. Tillsammans tittar vi på din situation och kan eventuellt komma med ett förslag på en individuell rehabiliteringsplan som leder dig vidare mot egen försörjning.

Den som söker till Mottagningsteamet blir kallad på ett första möte som sker tillsammans med representanter från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Lekebergs kommun. Vid första mötet får du själv berätta om din situation och vi stödjer dig att komma fram till en frågeställning.

Mottagningsteamet kan alltså hjälpa dig med att få samordnade förslag för att komma vidare mot egen försörjning. Vi kan även hjälpa dig att förstå myndighetsbeslut. Däremot kan Mottagningsteamet inte hjälpa till med att ändra myndighetsbeslut eller ta över myndigheters samordningsansvar.

Mottagningsteamet finns till för alla medborgare i Lekebergs kommun som är mellan 16 och 65 år. Det är gratis att begära stöd av Mottagningsteamet och det kan vara en bra hjälp för dig som är arbetslös eller långtidssjukskriven för att komma vidare mot egen försörjning.

Ta kontakt med oss!

Du själv eller en anhörig kan ta kontakt med Mottagningsteamet via formuläret nedan eller via telefon, brev eller e-post. Du kan också lämna in en begäran om kontakt med Mottagningsteamet hos Information Lekeberg i kommunhuset. Adress och telefonnummer till kommunen hittar du längst ner på sidan.

E-post: mottagningsteamet@lekeberg.se

När vi fått in din ansökan skickar vi en kallelse till ett kartläggningsmöte där du får berätta om din situation och vad du behöver hjälp med.

På kartläggningsmötet ber vi dig medtaga kallelse samt giltig ID-handling.

Kontakta oss via formuläret nedan

Om du fyller i formuläret åt någon annan än dig själv ber vi dig klicka i vilken myndighet du representerar eller om du är anhörig.