Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Kontakta Kommunen

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

måndag - fredag 8-16
Lunchstängt alla dagar 11.45-12.45

Dag före röd dag och afton 8-12

Mottagningsteamet

Bild på kvinna på väg

Tycker du det är svårt att veta vem du ska vända dig till när det gäller arbete och försörjning? Mottagningsteamet är en sluss in till samhällets samlade resurser och insatser.

I Mottagningsteamet arbetar handläggare från Lekebergs kommun, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Vi har också möjligheter att ställa frågor till sjukvården. Tillsammans tittar vi på din situation och kan eventuellt komma med ett förslag på en individuell rehabiliteringsplan som leder dig vidare mot egen försörjning.

Den som söker till Mottagningsteamet blir kallad på ett första möte som sker tillsammans med representanter från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Lekebergs kommun. Vid första mötet får du själv berätta om din situation och vi stödjer dig att komma fram till en frågeställning.

Mottagningsteamet kan alltså hjälpa dig med att få samordnade förslag för att komma vidare mot egen försörjning. Vi kan även hjälpa dig att förstå myndighetsbeslut. Däremot kan Mottagningsteamet inte hjälpa till med att ändra myndighetsbeslut eller ta över myndigheters samordningsansvar.

Mottagningsteamet finns till för alla medborgare i Lekebergs kommun som är mellan 16 och 65 år. Det är gratis att begära stöd av Mottagningsteamet och det kan vara en bra hjälp för dig som är arbetslös eller långtidssjukskriven för att komma vidare mot egen försörjning.

Ta kontakt med oss!

Du själv eller en anhörig kan ta kontakt med Mottagningsteamet via vår e-tjänst, telefon, brev eller e-post. Du kan också lämna in en begäran om kontakt med Mottagningsteamet hos Kontaktcenter i kommunhuset.

E-post: mottagningsteamet@lekeberg.se

När vi fått in din ansökan skickar vi en kallelse till ett kartläggningsmöte där du får berätta om din situation och vad du behöver hjälp med.

På kartläggningsmötet ber vi dig medtaga kallelse samt giltig ID-handling.