Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Information Lekeberg

Telefon: 0585-487 00

Fax: 0585-487 02

E-post:
information.lekeberg
@lekeberg.se

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

mån-tors 08.00-16.30
fre 08.00-16.00

Intresseanmälan för att arbeta i vallokal eller i förtidsröstningslokal

Nu finns chans att anmäla intresse för att arbeta i vallokal eller med förtidsröstning vid valet 2019! Valet äger rum 26 maj 2019.

Att arbeta vallokal ingår, bland annat, att under dagen

  • upprätthålla god ordning i vallokalen
  • ta emot röster och lägga dem i urnan
  • hjälpa de väljare som ber om det

Vallokalerna är öppna kl. 8-21 den 26 maj. Efter avslutad röstmottagning kl. 21 arbetar alla som tjänstgjort i vallokalen med att öppna och räkna samtliga röster. När allt är färdigräknat ska material packas och lokalen ställas i ordning. Därefter lämnar ordförande och vice ordförande rösterna till valnämnden och arbetet avslutas.

I Lekebergs kommun finns det sex vallokaler öppna på valdagen: Hidinge skola, Linden Fjugesta, Oxelgården Fjugesta, Edsbergs bygdegård, Furuhöjden Mullhyttan och Lillgården Kvistbro.

Som röstmottagare kan du även arbeta med förtidsröstning. Förtidsröstningen startar 18 dagar före valdagen och arbetet innebär att röstmottagaren tar emot förtidsröster. I en förtidsröstningslokal ska det alltid tjänstgöra minst två röstmottagare samtidigt.

I Lekebergs kommun finns det en förtidsröstningslokal och den är belägen i Fjugesta.

Alla röstmottagare måste genomgå en obligatorisk utbildning för att få ett förordnande som röstmottagare. Arbetet som röstmottagare kräver ett hjälpsamt och vänligt sätt samt ställer höga krav på noggrannhet. Röstmottagaren ska medverka till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert. Du får ersättning för uppdraget.

Anmäl dig via formuläret

Kontaktuppgifter
Kontaktuppgifter
Jag är intresserad av att arbeta
Jag är intresserad av att arbeta


Du kan välja båda alternativen.