Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Kontakta Kommunen

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

måndag-torsdag 8-16.30
fredag 8-16

Dag före röd dag och afton 8-12

E-faktura

Från 1 april 2019 är det lagkrav för leverantörer att skicka elektroniska fakturor till offentliga verksamheter. PDF-fakturor och inskannade pappersfakturor räknas inte som e-faktura. E-fakturering till Lekebergs kommun kan ske via en så kallad virtuell skrivare eller genom vår fakturaportal. En virtuell skrivare finns inbyggd i vissa faktureringssystem, men kan också tillhandahållas av leverantörer specialiserade för detta.

Om du inte kan skicka e-fakturor från ert faktureringssystem så kan du kostnadsfritt registrera upp till 100 fakturor per år vi vår fakturaportal.

Lekebergs kommun kan ta emot e-fakturor på två sätt:


1. Du registrerar din faktura direkt i fakturaportalen där du fyller i fakturauppgifterna till oss. Fakturan hamnar direkt i vår beställares elektroniska inkorg, det styrs av referenskoden som lämnats vid köptillfället.

Registreringen kräver inloggning och om du inte har skickat fakturor den här vägen tidigare klickar du på "anmäl dig här" i formuläret.

2. Du skickar en elektronisk faktura från ditt faktureringssystem till en virtuell skrivare.

Du som skickar fakturor flera gånger per månad till kommunen bör använda dig av en virtuell skrivare. Detta eftersom du slipper att lägga in fakturan både i ditt faktureringssystem och på kommunens hemsida.

Den virtuella skrivaren fungerar så att du gör fakturan i ditt befintliga faktureringssystem men istället för att skriva ut dem så skickar du dem via Internet för inläsning i Lekebergs kommuns ekonomisystem.

Faktureringsinformation

Nedanstående information kan behövas för att skicka e-faktura till oss.

Företagsnamn: Lekebergs kommun

Organisationsnummer: 212000-2981

Elektronisk faktureringsadress (GLN nr): 7362120002986

Elektronisk faktureringsadress (PEPPOL-ID): 0007:2120002981

Leverantör: InExchange (VAN-operatör)

Referenskod på fakturor: Ska alltid anges med ZZ följt av 4-5 siffror. EX: ZZ3000. Här hittar du kommunens referenskoder. Pdf, 199.3 kB.

Lekebergs kommun betalar via bankgiro om leverantören har sådant. Använd därför alltid bankgiro om sådant finns när ni skickar e-faktura till kommunen.