Besöksadress:
Bangatan 7, Fjugesta
Öppettider:
måndag-torsdag 8-16.30
fredag 8-16
Dag före röd dag och afton 8-15
Restaurang- och måltidsbiträde med inriktning värdskap och service
Omfattning: 20 veckor (heltid)
Nivå: Gymnasial vuxenutbildning Lärling
Studieform: Klassrumsundervisning/lärling
Språk: Svenska
Behörighet: Grundskolekompetens Godkänt betyg i svenska grundskola årskurs 9 eller motsvarande.
Syfte: Förbereda deltagare för arbete inom restaurang, storkök, café, skolrestauranger och serveringsmiljöer.
Utbildningen börjar: 2026-01-12
2025-08-18
2025-12-20
För att utbildningen ska starta behöver det vara tillräckligt många sökande. Utbildningen måste även få ekonomiskt stöd från staten.
Mål med utbildningen
Efter avslutad utbildning ska deltagaren kunna:
Kursinnehåll (exempel på kursplan)
Kurskod | Kursnamn | Poäng |
MALYT1000X | Måltids- och branschkunskap 1-2 | 300 |
LIVM1000X | Livsmedel och näringskunskap nivå 1 | 100 |
Totalt: 400 poäng
Exempel på arbetsmoment
Vad innebär en Lärlingsutbildning
Lärlingsutbildning är en studieväg med samma behörighetsregler, bedömnings- eller betygskriterier och examensmål (gymnasieskolan) eller programmål (anpassade gymnasieskolan) som utbildningen som bedrivs på en skola eller inom komvux eller komvux som anpassad utbildning.
Lärlingsutbildning syftar till att ge eleverna en grundläggande yrkesutbildning, ökad arbetslivserfarenhet och möjlighet att få kunskaper inom yrkesområdet under en handledares ledning på en arbetsplats.
De bästa förutsättningar för en elev som valt lärlingsutbildningen uppnås då skola och arbetsliv samverkar. På arbetsplatsen ska eleven ha en handledare som har ansvar för elevens lärande och yrkesmässiga utveckling. Skolan säkerställer att eleven får kunskaper och färdigheter enligt utbildningens mål. Samtal om och uppföljning av elevens lärande bör ske kontinuerligt mellan elev, handledare och yrkeslärare.
För frågor gällande utbildningen
Kontakta