Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Sydnärkes kommunalförbund

Telefon: 0582-68 57 00
E-post:
info@kf.sydnarke.se
Hemsida: www.kf.sydnarke.se

Besöksadress:
Södra Allén 2, Hallsberg

Sydnärkes kommunalförbund:
Sydnärkes kommunalförbund bildades 1 januari 2015. Kommunalförbundet har hand om avfallshanteringen i Lekeberg, Hallsberg, Askersund och Laxå.

Återvinningscentralen i Fjugesta är stängd

Lekeberg får en ny, större återvinningscentral med plats för återbruksverksamhet.

Nuvarande återvinningscentral måste stängas under byggtiden och du är då hänvisad till förbundets övriga centraler i Askersund, Hallsberg och Laxå.

Även ristippen i Fjugesta är stängd. Den nya återvinningscentralen beräkas öppna under hösten 2021. Inget öppningsdatum är bestämt än men kommer att kommuniceras ut så fort det är beslutat.


Alla återvinningscentraler i Sydnärke har skyltar som påminner besökarna om att hålla avstånd. Det är också begränsat hur många som får åka upp på rampen samtidigt så att det inte blir för trångt. Askersund har störst återvinningscentral och där det är lätt att hålla avstånd till andra besökare. Återvinningscentralen i Hallsberg är mindre och och besöks av fler personer med det är ändå möjligt att hålla avstånd.

Du kan beställa hämtning av grovsopor från Sydnärkes kommunalförbund. De hämtar samma föremål som vid ordinarie grovsopshämtning. Varje sak får väga max 50 kg. Hämtning sker vid tomtgräns/vid soptunnan.
Pris: 200 kr för upp till 2 m³. Överstigande 2 m³ 100kr/m³.
Boka via telefon 0582-68 57 00.
Du kommer att få en faktura för kostnaden.

Sydnärkes kommunalförbund hämtar grovsopor hos privathushåll under vecka 34-36.
Schema för hämtning av grovsopor.