Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Information Lekeberg

Telefon: 0585-487 00

Fax: 0585-487 02

E-post:
information.lekeberg
@lekeberg.se

Besöksadress:

Bangatan 7, Fjugesta

Öppettider:

mån-tors 08.00-16.30
fre 08.00-16.00

Ungdomsledarpristagare 2018

Kultur- och bildningsnämnden beslutade vid sitt
sammanträde 2018-03-21 att utse

Mats Jonsson Mullhyttans IF till ungdomsledarpristagare 2018

Nämndens motivering:

Redan som liten hade Mats ett stort intresse för fotboll, allt från det att han började spela som liten knatte, vidare till MIFs A-lag som den yngste ”mullhytting” som någonsin spelat i A-laget och till att han idag har tagit över tränarrollen för A-laget.

Mats har under många år också ägnat sig åt ungdomsfotboll, då han tränat både tjejer och killar från ung ålder. Under denna tid såg Mats, genom sitt stora kunnande och skickliga ledaregenskaper, till
att alla fick spela och att alla skulle ha roligt.

Mats var också initiativtagare till att starta en fotbollsskola för flickor sommaren 2017. Under Mats ledning resulterade fotbollsskolan till att två flicklag bildades i kommunen.

Mats, som också sitter med i Mullhyttan IFs styrelse, har tagit initiativ till att bjuda in de ensamkommande flyktingpojkar som bor i Mullhyttan att vara med i föreningens verksamhet.
Det är nu cirka 20 pojkar som deltar på träningar och matcher och som deltar i de integrationsträffar där man tillsammans i föreningen bland annat tittar på fotbollsmatcher, spelar bordtennis och fikar.

Mats är, genom sitt mångåriga arbete, sitt stora engagemang i föreningen och det viktiga integrationsarbetet, en värdig mottagare av 2018 års ungdomsledarpris.